Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: «Всі служби працюють цілодобово, в тому числі і я. Доки не вирішимо всі питання - роботу не припинемо.»

Створено: 2015-10-19 09:32:54Оновлено: 2015-10-19 10:19:21

Жителі, які проживають у другому під’їзді будинку по вулиці Лермонтова, 11 що у Центрально-Міському районі, вночі, 17 жовтня прокинулися від вибуху. «Це трапилося о 1.40. Ми одразу вскочили, побігли дивитися, що трапилося. У нас в квартирі винесло вхідні двері, вони впали на холодильник. Коли вийшли з квартири, побачили таку ж картину в інших мешканців. Одразу викликали швидку допомогу, рятівників та міліцію. Приїхали швидко і надали нам допомогу. Якби не вони, все б згоріло»,- розповіла Наталія Петрівна, жінка проживає в квартирі на першому поверсі.

На ліквідацію пожежі виїхали 5 підрозділів ( 35 чоловік), було залучено 6 машин. Перший підрозділ прибув о 1.50, через короткий проміжок часу приїхали й інші .

Невідкладну медичну допомогу надавали 4 бригади Швидкої . Семеро чоловік госпіталізовано: двох доправили в першу міськлікарню, п’ятеро - лікарню номер три. У постраждалих діагностували середню та легку ступінь отруєння чадним газом.

«Евакуація людей проводилася комбінованим способом. З п’ятого поверху врятовано 11 людей, з яких троє – діти. Ще шестеро мешканців вивели і винесли через спеціальні виходи в будинку, - повідомив начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Жупінас, - створений штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, працюють міська та районна комісії техногенно–екологічної безпеки. Їх очолюють міський голова та керівник Центрально-Міського району».

 Штаб з ліквідації надзвичайної ситуації знаходиться у Центрально-Міському ліцеї. Тут і розмістили тимчасово людей. Подбали про гарячий чай, їжу, теплий одяг. З кожним працював психолог.

На місце події прибув міський голова. Особисто поспілкувався з жителями, уважно вислухав їхні прохання та проблеми, які потребували нагального вирішення . Юрій Вілкул запевнив, що жоден із постраждалих не залишиться без уваги. «Індивідуально працюватимемо по кожній квартирі, для того щоб виконати прохання мешканців. Розглядаємо питання стосовно заміни вікон, установки дверей. Я упевнений, що з цим впораємося в максимально короткий термін. Всі служби працюють цілодобово, в тому числі і я! Доки не вирішимо всі питання - не розійдемось»,- підкреслив мер.

Одне із першочергових завдань- проведення відновлювально-ремонтних робіт 20-ти квартир, які постраждали від вибуху, а також вирішення питання з розселенням людей. О 9 ранку міський голова провів засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації на якому він повідомив, що за результатами експертизи стану будівельних конструкцій, будинок - не аварійний, загроза обрушення відсутня. «А тому зараз для нас головне – допомогти мешканцям з ремонтом, засклити вікна, поставити двері. З міського матеріального резерву виділено 20 дверних та 6 віконних блоків, 145 кв.м. скла, а також плівку. До виконання ремонтних робіт залучаємо шість бригад. Паралельно працюють газовики, сантехніки, комунальні служби»,- зазначив Юрій Вілкул.

Вже об 11.00 приступили до застеклення вікон та встановлення дверей у квартирах на верхніх поверхах.

Ремонтні роботи погоджуються із мешканцями індивідуально.

Відпрацьовані всі питання із перевезенням людей, тимчасовим розселенням. Для цього підготували кімнати у гуртожитку по вулиці Харитонова. Зазначимо, що одна сім’я висловила бажання скористатися наданою можливістю.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

 

17 жовтня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради