Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг –місто туристичне

Створено: 2013-09-19 15:55:12Оновлено:



Промислові потужності Кривого Рогу відкрили нові можливості для розвитку перспективного напрямку – промислового туризму. Розробниками проекту виступили Інститут розвитку міста спільно з управлінням економіки виконкому міськради.


Передбачається, що туристи матимуть унікальну нагоду на власні очі побачити своєрідні місця індустріального Кривбасу. Перша оглядова екскурсія відбулася 17 вересня. Промотур стартував з найстарішої частини Кривого Рогу -Центрально-Міського району, звідки, власне, і розпочинається історія міста руди та металу. Маршрут подорожі розгалужений та охоплює все місто – з півночі на південь і триває 4 години. Учасники екскурсії побачать найглибші шахти в Європі - «ім. Леніна», «Ювілейна» та «Батьківщина». З оглядового майданчика зможуть помилуватися масштабами кар’єра Південного гірничо-збагачувального комбінату –найглибшого у Європі, побувають у музеї під відкритим небом на Північному ГЗК та ознайомляться з особливими промисловим та рекреаційним ландшафтами Криворіжжя.

На сьогодні, вже укладений договір про співпрацю у напрямку промтуризму з ПАТ «Суха Балка», у перспективі - підписання угоди з Південним гірничо-збагачувальним комбінатом, «АрселорМіттал Кривий Ріг», Криворізьким залізорудним комбінатом , підприємствами групи Метінвест.

Розвиток криворізького промислового туризму надасть поштовх для розгалуження туристичної інфраструктури – ресторанного та готельного бізнесу, залучення інвестицій і створення нових робочих місць.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]




© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради