Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі мости ремонтують так, щоб було зручно і водіям, і пішоходам

Створено: 2017-08-19 13:26:54Оновлено: 2017-08-21 13:52:18

У 2017 році в Кривому Розі буде реалізовано три великих проекти з ремонту мостів: шляхопроводів № 50 та №5 у Довгинцівському районі й мосту в парку імені Ф. Мершавцева в Центрально-Міському. Міський голова Юрій Вілкул поставив завдання комплексно підходити до ремонту міських мостів і шляхопроводів, щоб було зручно і водіям, і пішоходам. Для цього облаштовуються пішохідні доріжки, спуски, де це потрібно - пандуси, проводиться благоустрій і навколо цих споруд,

Ремонт шляхопроводу №50 проходить у два етапи. Перший був завершений наприкінці минулого року: проведено бетонування половини мосту, поставлений колесо-відбійний бетонний брус, повністю відновлена тротуарна частина. З березня будівельники  розпочали  ремонт другої половини шляхопроводу.

На виїзній робочій нараді з ремонту моста головний інженер підприємства-підрядника Андрій Савченко доповів заступнику мера Олександру Катриченко, що вже виконано 80% робіт: бетонування монолітної плити, зроблені тротуари і бар'єрне огородження.

«Досить складний шляхопровід. Під ним проходить залізниця. Тому, роботи проводяться з урахуванням  графіку проходження пасажирських поїздів та технологічного транспорту. Але всі ці питання відрегульовані і роботи тривають згідно  з графіком», - зазначив Олександр Катриченко.

У вересні буде завершений ремонт шляхопроводу №5 по Об'їзній дорозі в Довгинцівському районі.

«Що стосується мосту в парку імені Ф. Мершавцева, то нам доводиться шукати нове технічне рішення і коригувати проект. Необхідний спеціальний сталевий канат. Але сьогодні в Україні реально немає жодного доступного виробника мостовий канатної продукції. Раніше їх виготовляли на заводі в Донецьку», - пояснив Катриченко.

За п'ять років в рамках програми мера Юрія Вілкула з ремонту мостів та шляхопроводів Кривого Рогу, було приведено до ладу близько двох десятків цих споруд.

 

19 серпня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради