Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Засідання штабу з соціально-небезпечних хвороб

Створено: 2015-08-19 14:44:35Оновлено: 2015-08-19 15:19:29

В управлінні охорони здоров’я відбулось засідання штабу з соціально-небезпечних хвороб, на якому розглядалось питання щодо захворюваності на туберкульоз у місті за підсумками роботи лікувально-профілактичних закладів  за 6 місяців 2015 року.

«Не дивлячись на деякі позитивні зміни -  зменшення захворюваності на туберкульоз на 12,1%, виконання плану профілактичних оглядів, особливу занепокоєність викликає стан з вакцинації дітей. 2600 доз вакцин отримано наприкінці червня 2015 року. За розпорядженням департаменту охорони здоров’я  Дніпропетровської обласної державної адміністрації  вакцини використовуються виключно для вакцинації новонароджених  у перші 3 доби, які народились у пологових відділеннях лікувально-профілактичних закладів  Кривого Рогу тільки після отримання вакцини»,-  зазначив заступник начальник управління охорони здоров’я виконкому міськради Олександр Лук’яненко.

Термін отримання наступної партії вакцини для дітей, що народились раніше та тих, які підлягають щепленню за віком остаточно не з’ясовано, але лікувально-профілактичні заклади Кривого Рогу   проводять ретельний облік та готові  розпочати   негайну вакцинацію після отримання вакцини.  Нагадуємо, що вакцина БЦЖ повинна бути придбана за державні кошти Міністерством охорони здоров’я України та має бути розподілена між усіма регіонами.


 

19 серпня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради