Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Оформлювали паспорт громадянина України в Центрі «Віза» («Центр Дії»). Чи можливо, щоб готовий паспорт отримав представник за довіреністю? Відповідає Центр «Віза» («Центр Дії»)

Створено: 2024-07-19 09:44:28Оновлено: 2024-07-19 09:56:12

 В умовах війни нерідко постає питання щодо можливості отримання паспортного документа не власником, а кимось з його рідних чи знайомих за нотаріально завіреним дорученням. Особливо часто з цим звертаються військовослужбовці, які не можуть вчасно забрати свій  документ.

Законодавством України не передбачена можливість видачі паспорта громадянина України іншій особі (ні за довіреністю, ні будь-якому родичу).

Видача паспорту здійснюється шляхом верифікації особи або по відбитку пальця руки, який є унікальним в кожної людини та ніколи не повторюється,  або фотозображенню особи, якщо не отримувалися відбитки пальців рук. Тож інша особа отримати паспорт, крім його власника, просто фізично не зможе.

Проте важливо знати, що міграційна служба в умовах воєнного стану здійснює послугу з пересилання готових паспортів. Для отримання паспорта в іншому місті іншої області України (в межах області пересилання не здійснюється) його власнику необхідно звернутися до найближчого підрозділу міграційної служби з відповідною заявою, а за межами України в Європі   - до Центрів  Державного підприємства «Документ».

Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Ваша довіра - наш досвід!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
e-mail: 
[email protected],

  https://viza.kr.gov.ua/

18 липня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради