Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі продовжується підготовка до нового навчального року - в 97-ти загальноосвітніх закладах проходять поточні та капремонти

Створено: 2018-07-19 12:04:15Оновлено: 2018-07-19 14:27:28

За 6 місяців 2018 року на ремонти в сфері освіти з міського бюджету спрямовано понад 70 млн. грн. Це сума, яка була виділена за весь минулий 2017 рік. До початку навчального року буде ще відремонтовано понад 60 шкіл і дитсадків.

Це - заміна вікон, ремонт покрівель та приміщень, заміна систем опалення, вентиляції та заходи щодо термомодернізації.

На виїзній нараді по ремонту КЗШ №10 начальник управління освіти і науки Тетяна Кріпак зазначила: «Для нас дуже важливо, щоб наші діти отримували якісні знання в теплих і затишних приміщеннях. Мер Юрій Вілкул поставив завдання, поки літні канікули і сприятливі погодні умови, необхідно прискорити темпи виконання всіх ремонтів у школах і дитячих садах. Щоб до першого вересня зробити максимальний обсяг робіт. Крім того, результати виконаних ремонтів повинні відповідати усім технічним вимогам і нормам».

У школі №10, яка знаходиться в Центрально-Міському районі на житловому масиві Гданцівка, навчаються 136 дітей. «Будівлі, в якій знаходиться школа вже понад 65 років і ремонт тут вкрай необхідний. Обсяг робіт дуже великий та  завдяки комплексному підходу міста і депутатів ми все зробимо для наших дітей», - зазначила завідуюча райвно Валентина Єрмакова.

У 2017 році в цій школі за рахунок коштів міського бюджету для повноцінного навчального процесу відремонтована частина приміщень, їдальня, замінена система водовідведення. Також оновлено покриття підлоги в коридорах, електропроводка, замінені плити, закуплено новий посуд. У поточному році для заміни більше 60 вікон на енергозберігаючі й на ремонт туалетів депутати міськради направили понад 1 млн.грн. Також, до кінця року в підвалі школи замінять всі труби тепло-водопостачання.

Розпочато капітальний ремонт й технічних приміщень в НВК №13, а в школі №130 - роботи з облаштування футбольного міні-поля. Закінчується капремонт покрівлі спального корпусу інтернату №1, також там встановлено індивідуальний тепловий пункт.

Крім цього, в період літніх канікул йде підготовка всіх установ освіти до нового опалювального сезону. Вже завершено роботи з ремонту індивідуальних теплових пунктів у школах №27, 94 і 23. Завершено капремонт покрівлі в школі №93 і замінена система опалення в школі №58. У 2017 році були розпочаті і сьогодні завершені роботи по заміні понад 250 вікон на енергозберігаючі в шести школах: №32, 45, 61, 125, 105, 71.

«У будівлях шкіл промиваються системи опалення, перевіряються вентиляційні канали та лічильники, йде заміна труб. Всі ці підготовчі та ремонтні заходи виконуються за рахунок коштів міського бюджету», - сказала начальник управління освіти і науки Тетяна Кріпак.

Також з міського бюджету направлено 10 млн. грн. на проведення протипожежних заходів в установах освіти.

Довідково:

За рахунок міського бюджету у 2017 році проведено поточних і капремонтів у 217 навчальних закладах міста. Тільки на ремонти покрівель спрямовано понад 11 млн.грн. На 11,3 млн.грн. оновлені матеріально-технічні бази шкіл: придбано сучасне обладнання для харчоблоків та оновлені комп'ютерні класи.

 

 

19 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради