Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«ПРОПИСАТИСЬ» БЕЗ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ЖИТЛО – ЦЕ МОЖЛИВО!

Створено: 2019-06-19 12:23:29Оновлено: 2019-06-19 12:25:43

Незважаючи на систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу, яка проводиться міською владою, деякі мешканці міста досі не зареєстрували своє місце проживання, тому що помилково вважають, що «прописатися» в помешканні може тільки його власник.

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міськради зібрало визначені законодавством випадки, коли «прописатись» у житлі може не тільки власник:

1Прописка» може здійснюватися за рішенням суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання.

2.Реєстрація місця проживання відбувається за наявності документів на користування житлом. До них можуть відноситись: ордер, договір найму (піднайму, оренди) тощо.

3.У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї. Така згода надається особою в присутності працівника органу реєстрації або ж оформлюється нотаріально.

Для реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків документи про власність на житло або будь-які з вище перелічених не потрібні!

Зареєструвати місце проживання – обов’язок кожного. «Прописатись» за новою адресою необхідно протягом 30 календарних днів з моменту переїзду до нового житла. Для громадян, які не «прописались» вчасно, встановлена адміністративна відповідальність. Це передбачено законом!

Зареєструвати місце проживання можна, звернувшись до «офісів прописки», розташованих  у кожному районі міста при виконкомах районних у місті рад.

 

 

Ми працюємо для Вас!

Наші контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-22;  e-mail: [email protected].

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

19 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради