Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати громадських слухань

Створено: 2023-04-19 08:53:37Оновлено: 2023-04-21 10:44:18

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», у форматі відео-конференції (платформа Google Meet) у виконкомі міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пл.. Молодіжна,1) 18.04.2023 у ході заходів з періодичного відстеження результативності  рішення виконкому Криворізької міської ради від 13.02.2019 №79 «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу» відбулись громадські слухання з питання оцінки ступеню досягнення цілей, визначених при його ухвалені.

У вищезазначеному заході взяли участь громадяни, суб’єкти господарювання, депутати міської та районних у місті рад, члени консультативно-дорадчих органів, представники органів місцевого самоврядування.

Регуляторний акт забезпечує дію механізму приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу, реалізує вимоги Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» й  Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення, затверджених Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01 грудня 2017 року №316. Забезпечує: запобігання забрудненню басейну р. Дніпра недостатньо очищеними стічними водами та псуванню обладнання систем водовідведення міста Кривого Рогу;  гарантування безперебійної в межах регламентних норм роботи споруд очищення стічних вод та обробки осадів;  та те, що осад може бути утилізований у безпечний і прийнятний для навколишнього середовища спосіб, а скиди стічних вод з очисних споруд міста Кривого Рогу не спричинять згубного впливу на навколишнє середовище.

За результатами проведення громадських слухань було зазначено те, що рішення є актуальним, але потребує вивчення питання та внесення змін на підставі Наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 09.11.2011 №286 «Про затвердження Змін до Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення

19 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради