Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Як соціальна програма «Прихисток» діє у м.Кривому Розі?

Створено: 2022-04-19 08:50:46Оновлено: 2022-04-19 08:54:09

18.04.2022 у Центрі адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради проведено робочу нараду з фахівцями органів місцевого самоврядування з питання практичної реалізації соціальної програми «Прихисток» у нашому місті (відповідно до Постанови КМУ від 19 березня 2022 №333).

Порядок організації робіт з компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися в період воєнного стану й не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг в м. Кривому Розі затверджено рішенням виконкому Криворізької ради від 14.04.2022 №205.

Власники житла, які допоможуть безкоштовно українцям з проживанням, зможуть отримати компенсацію в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Криворіжцям щоб запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно:

  • подати заяву про це в приміщенні Центру «Віза» за адресою пл.Молодіжна,1 до представника департаменту розвитку інфраструктури міста виконкому міськради (робоче місце №46, за графіком роботи: з понеділка до п’ятниці, з 8.00 до 15.30, перерва з 12.30 до 13.00, без запису в е-черзі) або через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців;
  • до цього ж фахівця подати відповідну заяву не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, а також у день припинення розміщення переселенців або зміни їх кількості;
  • не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подати заяву у приміщенні Центру «Віза» за адресою пл.Молодіжна,1 до представника департаменту соціальної політики виконкому міськради (робоче місце №47) на призначення компенсації.

Ці заяви також можна подати онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису за адресою mvk99@kr.gov.ua.

Також на робочому місці №48 у Центрі «Віза»    (пл. Молодіжна,1) адміністратори нададуть вичерпну консультацію щодо соціальної програми «Прихисток».

Компенсація здійснюється виключно у безготівковій формі до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

 

Закликаємо мешканців нашого міста

 підтримати співгромадян у ці нелегкі для країни часи.

 Разом переможемо!

19 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради