Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення з питань найменування (перейменування) об’єктів топоніміки

Створено: 2024-02-19 16:01:05Оновлено: 2024-02-19 16:39:50

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення громадського обговорення з питань

найменування (перейменування) об’єктів топоніміки

З метою захисту національних інтересів, подолання впливу російських цивілізаційних міфів, російської імперської та радянської спадщини; для забезпечення врахування громадської думки з питань найменування (перейменування) об’єктів топоніміки, присвоєння імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій на території Криворізької міської територіальної громади; на виконання вимог Законів України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», відповідно до розпорядження   в.о. міського голови Юрія ВІЛКУЛА від 19.02.224 №38-р «Про організацію та проведення громадського обговорення з питань найменування (перейменування) об’єктів топоніміки, присвоєння імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій на території Криворізької міської територіальної громади», з 20.02.2024 до 20.03.2024 включно буде проводитись громадське обговорення з питань найменування (перейменування) об’єктів топоніміки, присвоєння імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій на території Криворізької міської територіальної громади відповідно до переліку об’єктів топоніміки м. Кривого Рогу.

Відповідальними особами за проведення громадського обговорення з питань найменування (перейменування) об’єктів топоніміки визначено голів районних у місті рад Соколовського А.Р.,  Старовойта В.В., Белоусову К.О.    та  виконуючого обов’язки голови Інгулецької районної у місті ради Коростельова Д.О. відповідно до територій районних у місті рад.

Пропозиції (зауваження) учасників, охочих долучитися до громадського обговорення з приводу найменування (перейменування) об’єктів топоніміки, присвоєння юридичним особам та об’єктам комунальної власності імен (псев-донімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, подаються в письмовій формі, надсилаються електронною поштою на офіційні електронні чи поштові адреси виконкомів районних у місті рад:

Інгулецького: вул. Гірницької Слави, 1, каб.104, м. Кривий  Ріг,  50026,

[email protected], телефон для довідок 94 80 50;

Покровського:   вул. Шурупова, 2,  м. Кривий   Ріг,   50014,   [email protected],

телефон для довідок +38(097) 499 36 26; 

Саксаганського: вул. Володимира   Великого, 32,   м. Кривий   Ріг,  50071,

[email protected], телефон для довідок (0564) 94 82 17;

Центрально-Міського:  вул. Свято-Миколаївська, 27,   м. Кривий Ріг,  50000,

[email protected], телефони для довідок (0564) 94 83 63, +380(067) 560 41 25;

із зазначенням прізвища, імені, по батькові, адреси й телефону особи, яка їх подає, у строк до 05.03.2024 включно.

Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій формі із зазначенням свого найменування, місцезнаходження та контактного телефону керівника на поштові адреси виконкомів районних у місті рад.

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються та не розглядаються.

Пропозиції мають містити:

найменування об’єкта, який пропонується перейменувати на ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події;

ім’я та біографічну довідку фізичної особи, історичну довідку ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події, що пропонується присвоїти об’єкту перейменування, та  обґрунтування такої пропозиції.

Громадське обговорення з питань перейменування об’єктів топоніміки у формі електронних консультацій (опитування) за допомогою застосунку «Google Форми» буде проводитись у період з 06.03.2024 до 20.03.2024 включно.

Перелік об’єктів топоніміки м. Кривого Рогу, що перейменовуються додається.


ПЕРЕЛІК

об’єктів топоніміки м. Кривого Рогу, що перейменовуються

 

№ п/п 

Тип об’єкта топоніміки

Назва об’єкта топоніміки

Адміністративний район розташування

1

Провулок

Єршова

Інгулецький

2

Вулиця

Ачинська

Інгулецький

3

Вулиця

Затишна

Покровський

4

Вулиця

Озерна

Саксаганський

5

Вулиця

Плавильщикова

Покровський

6

Вулиця

Уральська

Інгулецький

7

Вулиця

Церетелі

Інгулецький

8

Вулиця

Чернишевського

Інгулецький

9

Вулиця

Чуковського

Інгулецький

10

Вулиця

Заводська

Покровський, Саксаганський

11

Вулиця

Степова

Саксаганський

12

Вулиця

Шмаківська

Саксаганський

13

Парк

Дитячий парк ім. Ю. Гагаріна

Центрально-Міський

19 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради