Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міський голова Юрій Вілкул взяв участь у навчаннях з цивільної оборони, що проходили у Дніпродзержинську

Створено: 2015-02-19 15:44:15Оновлено: 2015-02-19 16:05:56

19 лютого у Дніпродзержинську проходили спільні  обласні   навчання з  цивільного  захисту. Участь  у них взяв міський голова Кривого Рогу - керівник Криворізької місцевої ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Юрій Вілкул.

Він зазначив, що всі заплановані на 2014 рік заходи цивільного захисту по Кривому Рогу виконані. Як завжди, серед пріоритетних завдань Криворізької міської ланки  були попередження надзвичайних ситуацій та мінімізації їх наслідків, готовність для використання сховищ та укриттів, а також навчання мешканців, працівників підприємств діям у разі надзвичайних ситуаціях.

«Ураховуючи військово-політичну ситуацію в країні, проведено роботу щодо уточнення планів реагування на надзвичайні ситуації, плану евакуації, плану на особливий період, планів зв’язку та оповіщення, списків оповіщення керівного складу, членів міських комісій з питань евакуації та з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій. Актуальним питанням є укриття населення як у мирний час, так і в особливий період», - зазначив Юрій Вілкул.

 Із 343 наявних у Кривому Розі захисних споруд 48 придатні до використання за призначенням, 43 – обмежено придатні. Загалом, 271 захисну споруду можливо використовувати як найпростіше тимчасове укриття близько 75 тис. мешканцям.

За результатами перевірок підвалів житлових будинків на предмет використання їх як найпростіше укриття встановлено, що в них можуть тимчасово укритися близько 150 тис. осіб.

Як резерв для тимчасового укриття близько 60 тис. чоловік можливо використати підземні паркінги, переходи, станції й тунелі комунального підприємства «Швидкісний трамвай», підвальні приміщення закладів освіти, приватного сектора та гаражів. В цілому, можливо укрити лише 43% населення міста.

«Такий стан справ потребує негайного виправлення шляхом прийняття на державному рівні програми будівництва захисних споруд і найпростіших укриттів, - сказав мер, - зі свого боку, ми плануємо в 2015 році привести до використання за призначенням 2 захисні споруди, одна з яких розташована у другій міській лікарні з перспективою надання в ній хірургічної допомоги. Для нас, в першу чергу, найголовніше – безпека та здоров’я людей».

 (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net

19 лютого 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради