Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Підсумки «превентивних» заходів з легалізації «тіньової» зайнятості працівників сфери малаго підприємництва за 2023 рік

Створено: 2024-01-19 16:17:40Оновлено: 2024-01-19 16:19:23

(коментує управління розвитку підприємництва виконкому

Криворізької міської ради)

В умовах повномасштабної війни одним з головних чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави, має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, еконо-мічно сильної держави!

З метою недопущення порушень трудового законодавства України виконкомом міської ради спільно з контролюючими органами проводяться превентивні заходи з легалізації «тіньової» зайнятості працівників сфери малого підприємництва. На виконання зазначених заходів з початку поточного року проведено:

обстеження понад 10,5 тисяч об’єктів бізнесу різного напряму діяльності з моніторингом щодо оформлення трудових відносин;

7 інформаційних зустрічей в місцях зосередження об’єктів бізнесу в усіх районах міста, понад 100 «круглих столів» та засідань за участі підприємців.

Також, протягом 2023 року функціонували телефони «довіри» в управлінні розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради та у кожному з виконкомів районних у місті рад. Так, отримано, опрацьовано та надано якісну консультацію з питання дотримання трудового законодавства України на 24 звернення від громадян та підприємців.

Завдяки проведеній адресно-роз`яснювальній роботі з питань соціально-економічного захисту найманих працівників станом на 01.01.2024 працевлаштовано 7964 осіб, додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів від сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за звітний період складають 17,3 млн грн. 

Робота з даного напряму триває!

19 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради