Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії»): проблемні питання при отриманні витягу про місце проживання в Дії

Створено: 2024-01-19 09:12:58Оновлено: 2024-01-19 09:14:01

За 2023 рік понад 95 тисяч криворіжців звернулись до Центру «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради за витягом про місце проживання, а за два тижні 2024 року – вже 1,5 тисячі криворіжців.

Витяг про місце проживання є однією із затребуваних послуг, яку також можна отримати зручно і в будь-який час за кілька кліків на порталі та в застосунку Дія.

Але трапляються випадки, коли не вдається сформувати витяг в Дії або інформація щодо зареєстрованого місця проживання відсутня. Чому так відбувається і що робити?

Найпоширенішою причиною є відсутність в реєстрі територіальної громади РНОКПП (ідентифікаційний код платника податків), оскільки процедура формування витягів в Дії має свої технічні особливості, які залишаються в зоні компетенції органу реєстрації територіальної громади. Щоб це виправити необхідно скористатись послугою актуалізація даних в Реєстрі Криворізької міської територіальної громади, звернувшись до офісів послуг Центру «Віза» («Центр Дії») з питань реєстрації місця проживання.

Також неможливо отримати витяг, якщо місце проживання зареєстроване в Автономній республіці Крим або Луганській чи Донецькій областях. Оскільки Дія відображає дані з єдиної відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби, яка була створена в 2021 році, вже після окупації Криму і частини Донецької та Луганської областей, то вона не містить даних про людей із реєстрацію місця проживання на цих територіях. Водночас можна використати цифровий паспорт у Дії, який містить інформацію про зареєстроване місце проживання. Також можна отримати витяг з Єдиного державного демографічного реєстру, який зазвичай видають разом із паспортом громадянина України у формі картки в органі Державної міграційної служби. 

Складнощі виникають і у мешканців територій, що окуповані після 24.02.2024, або на території яких ведуться бойові дії. Внести зміни чи актуалізувати дані в реєстрі територіальної громади може лише орган реєстрації тієї територіальної громади, на території якої зареєстроване місце проживання. Наразі доступ до реєстру територіальної громади закритий тим територіальним громадам, які знаходяться в зоні бойових дій або окупації (переглянути актуальний перелік територіальних громад ви можете в останніх змінах до Наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України №75 — https://www.minre.gov.ua/documents). Щойно громада буде виключена з переліку, їй буде відновлено доступ до реєстру і, відповідно, можуть вноситися зміни у реєстр за зверненням громадян.

Крім того, в разі закінчення строку дії паспорта, такий паспорт не відображається в Дії, тому й отримати витяг онлайн, на жаль, не вийде.

Якщо під час отримання витягу в Дії виникають  питання – завжди можна  отримати консультацію в офісах послуг Центру «Віза» («Центр Дії») з питань реєстрації місця проживання за адресами:

Тернівський район: вул.Короленка, 1А каб. 127;

Покровський район: вул.Шурупова, 2 каб. 114, 115, 116, 117;

Саксаганський район: вул.Володимира Великого, 32 каб. 112;

Довгинцівський район: вул.Дніпровське шосе, 14;

Центрально-Міський район: вул.Староярмаркова, 44;

Металургійний район: вул.Галатова, 2;

Інгулецький район: просп.Південний, 1; вул. Гірників, 19.

 

Ми працюємо для Вас!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
e-mail:
[email protected],

https://viza.kr.gov.ua/

19 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради