Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

До уваги юридичних осіб - платників податків податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Створено: 2023-12-18 09:20:21Оновлено: 2023-12-18 09:23:01

Форма податкової декларації податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Форма декларації) затверджена наказом Міністерства фінансів України 10 квітня 2015 року № 408.

У Формі декларації у примітках до заповнення вказано, що невід'ємною частиною податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є додатки.    

        Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов'язання за відповідним видом об'єкта(ів) оподаткування. За відсутності у платника відповідного виду об'єкта оподаткування тип додатка, в якому обчислюється податкове зобов'язання для такого виду об'єкта оподаткування, до декларації не додається.

      Також слід зазначити, що сплата до бюджету та облік нарахованих (задекларованих) податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, (надалі - податок на нерухоме майно) здійснюється за видами об’єктів нерухомого майна.

       У разі, якщо платник податку подав податкову декларацію з податку на нерухоме майно з додатком у частині об’єкту житлової нерухомості, при цьому у нього у власності перебуває об’єкт нежитлової нерухомості, то  відповідно до Податкового кодексу України такий платник зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до податкової декларації у разі якщо у майбутніх податкових періодах самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації.

       При цьому платник податків зобов’язаний подати уточнюючу податкову декларацію з податку на нерухоме майно, за відповідний період шляхом уточнення раніше узгодженого податкового зобов’язання в частині об’єкту житлової нерухомості (зменшити) та задекларувати (уточнити) податкове зобов’язання за об’єкт нежитлової нерухомості (збільшити). Отже, до уточнюючої податкової декларації платником податків має бути подано обидва додатки.

       Нагадуємо, що  юридичними особами  декларація  з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2024 рік подається до 20 лютого 2024 року (декларується нерухомість, яка була у власності станом на 01 січня 2024 року).

 

Шановні суб’єкти господарювання!

 

       Консультації щодо встановлених ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та пільг з нього, можна отримати, звернувшись до управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (тел. (0564) 92-25-89, e-mail: urp@kr.gov.ua )».

18 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради