Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЯКІ ДОКУМЕНТИ, ВИДАНІ ОРГАНАМИ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ, ЗНАДОБЛЯТЬСЯ ПРИ РЕЄСТРАЦІЇ БІЗНЕСУ ТА НЕРУХОМОСТІ?

Створено: 2018-12-18 15:59:36Оновлено: 2018-12-18 16:00:56

Органи державної реєстрації актів цивільного стану фіксують основні події в житті кожної людини, як то: народження, одруження та смерть. Тому не дивно, що документи, видані цими органами потрібні навіть в такій відділеній галузі, як реєстрація нерухомості та бізнесу. Часто до виконкому Криворізької міської ради звертаються криворіжці, яким для надання тої чи іншої реєстраційної послуги необхідно надати документи, видані органами ДРАЦСу.

В сфері реєстрації нерухомості можуть бути необхідні: свідоцтво про народження, свідоцтво про одруження та свідоцтво про розлучення:

  1. Основним документом дитини, що не досягла 14 років залишається свідоцтво про народження. Воно одночасно виступає документом, що посвідчує особу дитини, а також документом, що підтверджує повноваження її законних представників – батьків.
  2. Якщо нерухомість була набута до шлюбу, а після одруження наречений чи наречена вирішують взяти прізвище своєї другої половини, виникає ситуація, коли документи на житло виписані на одне прізвище, а власник вже носить інше. Пов’язати між собою власника та власність при реєстрації допоможе свідоцтво про одруження, в якому зазначається старе та нове прізвище.
  3. Зворотня ситуація виникає у випадку розлучення та зміни прізвища в наслідок нього. Якщо нерухомість набувалася під час шлюбу, в документах на неї зафіксована особа зі старим прізвищем. І звернувшись після розлучення по реєстрацію прав, особа зможе пояснити зміну, надавши свідоцтво про розлучення, в якому зазначаються старе та нове прізвище.

При реєстрації у сфері бізнесу доволі часто до виконкому Криворізької міської ради звертаються громадяни після смерті родичів, які були зареєстровані як фізичні особи-підприємці або були засновниками (учасниками) юридичних осіб, з необхідністю припинити їх  діяльність як підприємців або учасників юридичних осіб. Як бути у цій ситуації роз’яснює управління з питань реєстрації.

Для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця у зв’язку з її смертю, спадкоємцю необхідно надати тільки  ксерокопію свідоцтва про смерть фізичної особи-підприємця.

Для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу (крім товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю), що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, а саме зміни засновника (учасника), керівником суб’єкта господарювання подаються такі документи:

  1. реєстраційна заява;
  2. примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни, що вносяться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. У разі участі представника засновника (учасника) юридичної особи у прийнятті рішення уповноваженим органом управління юридичної особи додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження;
    1. документ про сплату адміністративного збору;
    2. статут в новій редакції;
    3. ксерокопія свідоцтва про смерть фізичної особи засновника (учасника).

 

 

 

Ми налаштовані на Ваш успіх!

 Наші контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:

м. Кривий Ріг, майдан Праці, 1; тел. 90-51-53;

e-mail: [email protected]

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1;

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

Територіальні підрозділи Центру адміністративних послуг «Віза»:

Тернівський район, вул. Короленка, 1А, каб. 129;

Покровський район, вул. Шурупова, 2, каб. 113 ;

Саксаганський район, вул.Володимира Великого 32, каб.119;

Довгинцівський район, вул. Дніпровське шосе, 11, каб. 102;

Центрально-Міський район, вул. Староярмаркова, 44;

Інгулецький район, проспект Південний, 1;

Інгулецький район, вул. Гірників, 19, каб.11

18 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради