Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В Інгулецькому районі мер Юрій Вілкул відкрив після капітального ремонту травматологічне відділення 17-ї міської лікарні

Створено: 2017-12-18 14:17:59Оновлено: 2017-12-18 14:20:57

У відкритті також взяв участь генеральний директор Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату Олександр Герасимчук.

Ремонти і будівництво лікувальних установ у Кривому Розі тривають, незважаючи на те, що держава недофінансує медицину більш ніж на 30%.

Для житлового масиву Інгулець і найближчих сіл Широківського району, а це більше 70 тис. чоловік, 17-я лікарня - єдиний лікувальний заклад. «Тільки завдяки допомозі і зусиллям міської влади наша лікарня не тільки не закрита, але з кожним роком модернізується. Навесні ми вже отримали оновлене хірургічне відділення, а ось сьогодні практично нове, травматологічне», - сказав Юрій Чорновіл, головний лікар лікарні.

У травматологічному відділенні 17 міської лікарні кваліфіковане і якісне лікування одночасно зможуть отримати 30 пацієнтів, це понад 800 чоловік на рік. Крім того, в травматології за рік оперують понад 400 хворих.

Спілкуючись з медиками, мер Юрій Вілкул підкреслив: «Не дивлячись на недофінансування з держбюджету, ми підтримуємо медицину в місті. Для цього змушені знімати гроші з інших статей місцевого бюджету - ремонту доріг, дворів, але іншого шляху немає. Також, у рамках соціального партнерства залучаємо підприємства міста. Кривбас - наш спільний дім».

«Ця лікарня - базова для жителів Інгульця. Ми її зберегли і зміцнюємо її базу. Це наш спільний проект з Інгулецьким комбінатом за програмою соцпартнерства. Уже зробили дитяче відділення, хірургію, зараз відкриваємо травматологію. У планах на наступний рік - відремонтувати кардіологію. Таким чином, ми модернізуємо весь лікувальний заклад», - додав мер.

У ході капітального ремонту травматологічного відділення були відремонтовані палати, коридор, їдальня та санвузли. Повністю замінені всі вікна і двері на металопластикові, встановлено енергозберігаючі світильники. Крім ремонту були закуплені і встановлені шафи, столи, стільці, спеціалізовані ліжка.

Генеральний директор Інгулецького ГЗК Олександр Герасимчук сказав: «Під керівництвом мера Юрія Вілкула в місті запроваджено практику соціального партнерства. І сьогодні ми бачимо ще один результат нашої спільної роботи, яка спрямована на турботу про людей. Ми і надалі будемо продовжувати працювати в цьому напрямку ».

Довідково:

З 2015 року почалася поетапна модернізація 17-ї міської лікарні. Було відремонтовано дитяче відділення, відкрита оздоровча соляна кімната і відремонтоване хірургічне відділення. Інвестиції в лікарню за програмою соцпартнерства ІнГЗК і міста за три роки складають 7,6 млн грн.

У Кривому Розі, тільки завдяки підтримці міста, медики вчасно та в повному обсязі отримують належні виплати і надбавки. Збережені робочі місця і мережа лікувальних установ у місті. Місто взяло на себе фінансування заробітної плати лікарям, виділяє гроші на харчування, медикаменти та оплату енергоносіїв.


 

18 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради