Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

В рамках програми мера Юрія Вілкула з благоустрою Кривого Рогу триває озеленення та наведення порядку в парках і скверах

Створено: 2017-08-18 13:42:37Оновлено: 2017-08-18 13:44:12

З березня було висаджено 3 500 дерев та кущів, 9 тисяч троянд, викошено трави й карантинних рослин на 1 400 га міських територій.

Мером Юрієм Вілкулом поставлено завдання - зробити Кривий Ріг найзеленішим та упорядкованим промисловим містом України. Щорічно у всіх районах відкриваються нові затишні зони відпочинку, в яких із задоволенням відпочивають як дорослі, так і діти.

Начальник відділу з благоустрою Віталій Шишов сказав: «Роботи з озеленення проводяться в рамках двох міських програм: з охорони навколишнього середовища та утримання об'єктів благоустрою. Разом з вченими та екологами були обрані найбільш придатні для нашого промислового міста дерева та квіти. У пріоритеті - троянди, тюльпани, петунії, хвойні рослини, клени».

Одне з головних завдань у сфері благоустрою міста - своєчасний покіс трави в літній період для недопущення розповсюдження амброзії. Підприємство Сансервіс забезпечено для цього всією необхідною технікою, в тому числі містом закуплена техніка малої механізації - чотири трактори з навісним обладнанням. Їх застосування дозволяє збільшити обсяги покосу трави на великих площах в кілька разів.

У 2017 році в Кривому Розі буде реконструйовано понад 10 парків і скверів. Таким чином, за п'ять років оновлено вже 24 парки та сквери, відновлено 5 фонтанів та побудовано 3 нових, висаджено майже 10 тисяч дерев.

 


 

18 серпня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради