Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міський Штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям продовжує системну роботу по забезпеченню бійців, що знаходяться в зоні АТО

Створено: 2014-08-18 13:41:47Оновлено: 2014-08-18 13:44:46

У Кривому Розі налагоджений чіткий механізм роботи з організації та надання допомоги військовим, які перебувають в зоні АТО. Визначені пріоритетні напрямки, координацію їх діяльності здійснює міський Штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям, які виконують військовий обов’язок, створений за ініціативи та за відповідним розпорядженням міського голови Юрія Вілкула.

На черговому засіданні Штабу, яке відбулося 15 серпня, його представники поінформували колег, що вдалося зробити, які речі зібрані та відправлені нашим бійцям, чого вони ще потребують. Голова Штабу Андрій Гальченко акцентував увагу на декількох ключових моментах. Перше, це співпраця із волонтерами - небайдужими криворіжцями, «які готові не словом, а ділом вже зараз приєднуватися до спільної справи і надавати нашим хлопцям посильну допомогу». Він також додав, що від чотирьох представників громадських організацій надійшли заявки щодо їх включення до складу міського Штабу. Це - Сергій Штанько, Геннадій Шаповалов, Олег Бойченко та Володимир Іваненко. Члени Штабу були одностайні у своєму рішенні та підтримали зазначені кандидатури.

Андрій Гальченко озвучив перелік речей, яких найбільше потребують військовослужбовці. Відзначив, що список складений за результатами безпосереднього спілкування із командуванням частин та самих військових. Хлопцям потрібні вологостійкі костюми, берці, каремати, кевларові каски, розгрузки, наколінники, бронежилети, радіостанції, форма х/б. Голова Штабу додав, що продуктами харчування, медикаментами бійці забезпечені. Нагальна потреба у засобах захисту, формі, берцях, препаратах для зупинки крові.

«На сьогодні ми чекаємо 35 кевларових касок. Додатково працюємо над придбанням бронежилетів, вологостійких костюмів. І тут відзначу, що для нас важливо забезпечити бронежилетами в першу чергу тих, хто вже сьогодні - завтра вирушає на передову»,- сказав Андрій Гальченко.

На разі представники Штабу збирають та формують для відправки партію гуманітарної допомоги для 17 танкової бригади, є певні питання із придбанням обмундируванням для розвідників. Дізнавшись про зміст проблеми, до справи приєднався народний депутат України Костянтин Павлов: він передав для розвідників 25 комплектів форми та берці.

«Я вдячний всім, хто не залишається осторонь і знаходить можливість і допомагає нашим землякам. Їм зараз надзвичайно потрібні наша підтримка і турбота. Також ми не забуваємо про рідних та близьких військовослужбовців. На найближчу сесію виноситься проект – рішення комплексної програми з реалізації підтримки родин військовослужбовців – учасників АТО», - зазначив голова Штабу.

Варто відзначити, що всі ці питання знаходяться на особистому контролі міського голови. Голова Штабу щоденно інформує Юрія Вілкула про проведену роботу та діяльність міського Штабу.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net         


 

 

18 серпня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради