Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Спрощення започаткування, ведення та можливості для розвитку криворізького бізнесу за допомогою цифрових онлайн сервісів «Дія»

Створено: 2024-06-18 10:15:52Оновлено: 2024-06-18 10:17:49

(коментує управління розвитку підприємництва виконкому

Криворізької міської ради)

Підтримка та розвиток підприємництва є одними з ключових завдань для стимулювання розвитку економіки та підвищення рівня життя мешканців міста. У цьому контексті урядові цифрові рішення для бізнесів, ініціативи та гранти набувають особливого значення, надаючи підприємцям можливість отримати необхідні ресурси для створення та розвитку власної справи і залишаються в минулому папери, черги, очікування.

Так, від 17 червня поточного року стартує чергова хвиля отримання мікрогрантів за програмою «Власна справа» на створення або розвиток власного бізнесу, у тому числі для ветеранів та членів їх родини і триватиме до 30 червня (https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu; https://diia.gov.ua/.../grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv).

Також одним із інструментів для масштабування та розвитку власної справи, де підприємцю  можна обрати для себе необхідну  фінансову програму, прочитати детальні  умови отримання фінансування та звернутися безпосередньо до банківських та інших установ, є Маркетплейс фінансових можливостей для  бізнесу на «Дія. Бізнес» https://business.diia.gov.ua/marketplace/erobota#marketplace. Наразі сервіс містить понад 450 фінансових програм та послуг для бізнесу.

На порталі Дія стартувала комплексна послуга «е-Підприємець». Відтепер підприємці мають можливість замовити необхідні послуги для ведення власного бізнесу, змінити або розширити сферу діяльності за пів години без походів до установ.  Е-Підприємець – сервіс для спрощення ведення бізнесу.

Доступні послуги:

        державна реєстрація ФОП;

        державна реєстрація змін до відомостей про ФОП, що містяться в ЄДР;

        реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки;

        державна реєстрація потужностей операторів ринку харчових продуктів;

        державна реєстрація створення ТОВ на підставі модельного статуту;

        державна реєстрація переходу ТОВ на діяльність на підставі модельного статуту;

        подання вакансій до Центру зайнятості.

        реєстрація/перехід на спрощену систему оподаткування.

        реєстрація платником податку на додану вартість.

        відкриття банківського рахунку.

        Багато цікавого та корисного для бізнесу тут →https://business.diia.gov.ua/

Шановні суб’єкти господарювання!

       Консультації щодо започаткування та/або провадження підприємницької діяльності, грантових можливостей для бізнесу, можливо  отримати в управлінні розвитку підприєм-ництва виконкому Криворізької міської ради (тел. (564)92 25 89, e-mail [email protected]).

Підтримуємо бізнес разом! Працюємо на перемогу!

 

18 червня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради