Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Приємно, що в нашому місті є небайдужі люди, до яких можна звернутися за допомогою і отримати конкретний результат,- Комітет солдатських матерів

Створено: 2019-06-18 15:32:39Оновлено: 2019-06-18 15:40:31

На власній базі відпочинку, яку місто передало Комітету солдатських матерів, учасники АТО і ООС мають можливість відпочити і заповнити сили. База відпочинку «Окунь» розташована в селищі Кудашево. Вона була відновлена в рамках конкурсу «Громадський бюджет».


 «Турбаза «Окунь» - це наша мрія. У минулому році місто передало базу відпочинку Комітету солдатських матерів і з того часу  наші матусі разом з хлопцями, учасниками АТО, займаються наведенням ладу, благоустроєм території. У нас так - приїжджаєте відпочивати - допоможіть з прибиранням. Так спочатку повелося - ми закріпили будинки за сім'ями і люди прибирають, миють, фарбують їх, роблять їх затишними для себе. Також, організовуємо спільні суботники - косимо траву, вивозимо сміття. Територія велика і роботи на всіх вистачить», - сказала голова Комітету солдатських матерів Наталія Король.


«Ми щиро вдячні місту за підтримку: починаючи від питань охорони турбази до облаштування пірсу. Всі питали, коли він буде зроблений. Нам  допомогли  з придбанням дошок, необхідних будматеріалів і робота закипіла», - зазначила Н. Король.


Олександр Вікторович на «Окунь» з сім'єю приїхав на два тижні. «Краса - природа, чисте повітря, відпочиваємо від міської метушні. Для всіх будівництво пірсу - це довгоочікувана подія. Приємно, що в нашому місті є небайдужі люди, до яких можна звернутися за допомогою і отримати конкретний результат! », - сказав Олександр.


База відпочинку займає площу 6 га, є великий триповерховий корпус на 52 номери, 26 котеджів, спортивні майданчики. Практично всі будинки  закріплені за воїнами з Асоціації учасників бойових дій, Інгулецької паланки, 42 батальйону. Є будиночок і для медичних працівників. Перебування на базі для воїнів АТО і їх рідних - безкоштовне.
У Кривому Розі комплексно підходять до допомоги воїнам-криворіжцям. Важливою складовою величезної роботи є оздоровлення та реабілітація бійців. Створений за ініціативи мера міста Юрія Вілкула Центр реабілітації учасників бойових дій і ветеранів є унікальним для України.


 З 2017 року понад 700 учасників АТО, воїнів-інтернаціоналістів пройшли тут курс медико-психологічної реабілітації. З підопічними центру працюють кращі терапевти, травматологи, реабілітологи та психологи, які пройшли навчання в Польщі і Прибалтиці.


У рамках муніципальної програми соціальної допомоги воїни, члени їх сімей, а також рідні загиблих бійців отримують адресну допомогу, перелік якої постійно розширюється.

18 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради