Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«ПРИХИСТОК»: ДОПОМАГАЄМО ЛЮДЯМ, ПРАВИЛЬНО ОФОРМЛЮЄМО ДОКУМЕНТИ, ОТРИМУЄМО КОМПЕНСАЦІЮ

Створено: 2023-04-18 15:48:42Оновлено: 2023-04-18 15:58:10

П.2 вчасно подаємо документи

Відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333, зі змінами (надалі – Порядок), особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, зобов’язані:

не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати повідомлення за формою згідно з додатком 1 до Порядку до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, (у нашому місті в Центрі адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради).

Тобто, якщо ви поселили людей, наступного робочого дня подайте заяву (особисто або онлайн). Це робиться один раз на кожну особу, яку поселили.

для отримання компенсації не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подати до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, (у нашому місті в Центрі адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради) заяву за формою згідно з додатком 2.

Заява на компенсацію подається щомісяця до 5 числа за попередній місяць. Так  з 1 по 5 квітня необхідно подати заяву на компенсацію за проживання у березні. До речі, це одна з найпоширеніших помилок при подачі заяви онлайн.

в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати повідомлення згідно з додатком 1 до Порядку.

Під припиненням також слід розуміти не тільки фізичний від’їзд внутрішньо переміщеної особи, його смерть, але й перереєстрація внутрішньо переміщеної особи на іншу адресу, зняття внутрішньо переміщеної особи з обліку. Про це можна довідатися тільки у людей, яких ви прихистили, тож радимо заздалегідь обговорити з ними це питання.

ТОЖ ЗАПАМ`ЯТОВУЄМО:

-   ЗАЯВА НА КОМПЕНСАЦІЮ ПОДАЄТЬСЯ ЩОМІСЯЦЯ З 1 ПО 5 ЧИСЛО ЗА ПОПЕРЕДНІЙ МІСЯЦЬ;

ЗАЯВА НА КОМПЕНСАЦІЮ БЕЗ ПОПЕРЕДНЬО НАДАНОЇ ЗАЯВИ ПРО РОЗМІЩЕННЯ НЕ РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ;

- ЗАЯВА НА КОМПЕНСАЦІЮ БЕЗ ВЧАСНО НАДАНОЇ ЗАЯВИ ПРО ПРИПИНЕННЯ РОЗМІЩЕННЯ НЕ РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ.

 

ДЯКУЄМО ЗА ЛЮДЯНІСТЬ!

 

 

 

18 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради