Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міська влада створює умови для покращення кадрового забезпечення Центрів первинної медико-санітарнї допомоги

Створено: 2012-04-18 14:55:25Оновлено:

Міська влада створює умови для покращення кадрового забезпечення Центрів первинної медико-санітарнї допомоги

Великою проблемою в місті сьогодні є дефіцит медичних кадрів, у зв’язку з цим міська влада приймає заходи щодо залучення до роботи лікарів загальної практики-сімейної медицини.

Управлінням охорони здоров’я виконкому міської ради розроблено і рішенням виконкому міської ради від 09.12.2011 № 395 затверджено проект соціальної угоди з медичними працівниками загальної практики-сімейної медицини, де передбачено забезпечення тимчасовим житлом (гуртожитком), щорічним безкоштовним оздоровленням медичних працівників та їхніх дітей, мобільним зв’язком під час виконання посадових обов’язків, безкоштовним проїздом у комунальному транспорті, безплатною вакцинацією проти інфекцій та соціально-небезпечних хвороб, а також безкоштовне утримання дитини медпрацівника в дитячому дошкільному закладі та надання одноразової грошової допомоги. В даний час з 16 медичними працівниками загальної практики-сімейної медицини заключені соціальні угоди та 3 угоди знаходяться в процесі складання.

На сьогоднішній день за ініціативи та сприяння міського голови Юрія Вілкула забезпечені житлом 67 медичних працівників у реконструйованому під житлови й будинок гуртожитку для медичних працівників.

За кошти місцевого бюджету на базі кафедри терапії, кардіології та сімейної медицини факультету післядипломної освіти Дніпропетровскої державної медичної академії, яка знаходиться на базі КЗ «Криворізька міська клінічна лікарня №2», пройшли навчання 18 лікарів загальної практики-сімейної медицини та 28 лікарів продовжують навчання. На теперішній час на базі Криворізького училища підвищення кваліфікації підготовлено 44 медичних сестри загальної практики-сімейної медицини.

У цілому до кінця 2012 року заплановано підготувати у місті 60 медичних сестер загальної практики-сімейної медицини, які разом з сімейними лікарями зможуть покращити якість медичної допомоги населенню міста. Усі ці заходи проводяться для того, щоб криворіжці отримали більш якісну, своєчасну і доступну медичну допомогу.

(0564)92 13 03, [email protected]
[email protected]
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради