Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» ЦЕНТРУ «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») ІНФОРМУЄ

Створено: 2024-03-18 15:03:40Оновлено: 2024-03-18 15:06:28

Центр «Віза» («Центр Дії») традиційно інформує замовників адміністративних послуг щодо послуг сервісних центрів МВС. Сьогодні мова йде про належного користувача авто.

Цей сервіс має популярність серед громадян, адже дозволяє за кілька кліків у гаджеті передати свою автівку в користування іншій особі. Аби за порушення ПДР відповідав не власник транспортного засобу, а той, хто був за кермом, варто призначити належного користувача, або ж як кажуть – пошерити  авто. При порушенні правил дорожнього руху, повідомлення про штрафи приходитимуть тому, хто перебував за кермом.

Належний користувач – це фізична особа, яка на законних підставах керує транспортним засобом, який їй не належить. І відповідно несе відповідальність за порушення ПДР.

Оформити належного користувача можна у будь-якому сервісному центрі МВС або ж онлайн – через Кабінет водія чи застосунок Дія. У власника авто має відображатись свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. А в кандидата на належного користувача – посвідчення водія відповідної категорії. Заявку на послугу може подати як власник, так і належний користувач і на відстані здійснити шеринг авто.

У застосунку Дія, окрім вище перерахованих документів, потрібно мати ID-картку чи закордонний паспорт. Власник авто створює запит на шеринг у вигляді QR-коду або ділиться посиланням. Водій сканує цей код або переходить за посиланням і підтверджує намір стати належним користувачем. Через кілька хвилин у цифрових документах належного користувача з’являється свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Юридичні особи, які мають намір пошерити авто, можуть звернутись до сервісного центру МВС. А також ті кермувальники, у яких документи не відображаються в цифровому форматі.

Призначається належний користувач на певний період. До того ж можна достроково скасувати цей статус. Покрокова інструкція, як пошерити авто, доступна на сайті сервісного центру МВС у розділі Послуги.

Також нагадуємо, що в Центрі «Віза» («Центр Дії») також можна обміняти або відновити посвідчення водія та зареєструвати, перереєструвати не лише нові авто, а й вживані авто. Прийом замовників послуг здійснюється в Головному офісі Центру «Віза» («Центр Дії») щоденно (з вівторка по п’ятницю) за адресою пл. Молодіжна, 1, виключно за попереднім записом.

Здійснити попередню реєстрацію на прийом можна за посиланням https://viza.kr.gov.ua/#/infopages/poperedn_zapys/el_cherga чи QR-кодом.

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected]

http://viza.kr.gov.ua

18 березня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради