Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: Розпочинаємо великий проект по будівництву нової дороги

Створено: 2015-03-18 10:46:59Оновлено: 2015-03-18 10:52:42

Ще 2 роки тому за рішенням міського  голови Юрія Вілкула був підготовлений проект «Капітальний ремонт дороги на вулиці Рзянкіна» і вже у 2014 році планували приступити до роботи. Проте, через складну фінансову ситуацію – непроплату Держказначейства, проект не  вдалося реалізувати.

«Ми розуміємо, наскільки важливий і потрібний цей проект для наших жителів і його неодмінно треба реалізувати. Ми звернулися до обласної ради із проханням допомогти у вирішенні фінансового питання. І зараз ми розпочинаємо новий проект в Жовтневому районі - будівництво дороги від вулиці Кремлівської до Електрозаводської, - зазначив Юрій Вілкул, - ми вдячні облдержадміністрації та облраді за допомогу. Зі свого боку зробимо все, щоб завершити всі роботи у визначені терміни - за 8,5 - 9 місяців».

Будівництво проходитиме у три етапи. Найскладніший – другий, у ході якого  передбачені великі за обсягом земельні роботи. З нього і розпочали. Генеральним підрядником виступає ТОВ «Весташляхбуд». Загальна вартість капітального ремонту  складає майже 40 млн. грн.

«Враховуючи звернення місцевих органів влади, а також важливість порушеного питання облдержадміністрація прийняла рішення про виділення коштів на реалізацію  проекту у повному обсязі. На даний момент, вже надійшла частина фінансового ресурсу. Разом ми намагаємося вирішити ті проблемні питання, які виникли на цій  дільниці», - сказав в.о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Кікоть.  

Замість вузької дороги в 2 смуги місто планує збудувати широку чотирьох смугову. Також замінять тротуар (1 778 м), встановлять 72 дорожніх знака, 900 м. мережі зовнішнього освітлення. Крім того, проект передбачає проведення тролейбусної лінії, тобто забезпечить мешканців екологічно чистим та економічним видом транспорту. Передбачено облаштування 5 автобусних зупинок, 4 посадкових майданчиків зі встановленням автопавільйонів.

«Таким чином, ми не лише покращимо транспортну інфраструктуру, але й  зможемо розвантажити транспортні потоки, з’єднаємо Дніпропетровське шосе із  містом, а мешканці мікрорайонів Зарічний зможуть без пересадок дістатися до центру», - підкреслив міський голова.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому                                                       (056)440-04-32, [email protected]        


 

 

18 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради