Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Начальник міського управління екології Світлана Охотнікова: «Виконання запланованих стратегією екологічних заходів перебуває на особистому контролі міського голови»

Створено: 2015-03-18 14:47:06Оновлено: 2015-03-18 14:48:29

17 березня відбувся семінар-нарада   за участю представників гірничо-металургійного комплексу, науковців Криворізького національного університету та фахівців Криворізького ботанічного саду Національної Академії Наук України. «У липні минулого року була затверджена Маркетингова стратегія міста Кривого Рогу. У переліку пріоритетних завдань програми є екологічне питання. Зокрема, мова йде про оперативну ціль «Зелене місто. Зелений марафон», - повідомила начальник міського управління екології Світлана Охотнікова, - в рамках цього і проходить даний семінар. Зазначу, що виконання запланованих стратегією екологічних заходів перебуває на особистому контролі міського голови Юрія Вілкула».

Одним з елементів дестабілізації екологічного стану в нашому місті є землі, порушені гірничими роботами при здійсненні видобутку корисних копалин відкритим та підземним способами. Майже безперервним ланцюгом з півночі на південь тягнуться техногенні утворення: кар’єри, відвали, шламосховища, промислові майданчики.

Сьогодні в результаті видобутку залізної руди порушено понад 18 тис. гектарів земель, із них в межах міста понад 8 тис. гектарів.

Але негативний вплив від діяльності гірничовидобувних підприємств полягає не лише в порушенні природних ландшафтів та утворенні техногенного рельєфу, а й у забрудненні атмосферного повітря від пиління відвалів, хвостосховищ, відкритих складів промислових майданчиків. Тому однією із головних проблем на теперішній час залишається питання щодо виконання заходів з пилопридушення.

Економічна криза не дозволяє   здійснювати цю роботу у повному  обсязі.  Однак, проводяться масштабні заходи з оздоровлення екологічної ситуації.  Значно покращить стан атмосферного повітря виконання робіт з озеленення санітарно-захисних зон підприємств (в першу чергу ПАТ «Південний ГЗК» та ПАТ «Центральний ГЗК»).

Надходження звернень мешканців міста щодо забруднення атмосферного повітря внаслідок виробничої діяльності ГЗК «Укрмеханобр» свідчить про необхідність реагування підприємством на рекомендації, які надані у висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо виконання рекультиваційних робіт із висадкою дерево-чагарникових насаджень і багаторічних трав.

Стратегічним планом розвитку міста Кривого Рогу (оперативна ціль «Екологічний благоустрій території міста»), Маркетинговою стратегією розвитку міста Кривого Рогу (оперативна ціль «Зелене місто. Зелений марафон»), що затверджені рішеннями міської ради, передбачені заходи з озеленення території нашого міста: збільшення площ зелених насаджень, забезпечення озеленення територій, у першу чергу на землях, що відносяться до промислових зон та зон рекреації.


 

18 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради