Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

І.Карий: Місто готове до погіршення погодних умов, спецтехніка та комунальні служби прибрали наслідки січневої завірюхи

Створено: 2022-01-18 14:21:17Оновлено: 2022-01-18 14:22:42

З 17 на 18 січня у Кривому Розі в умовах  погіршення погодних умов вже з 22.00 години на дороги міста була виведена спеціалізована снігоприбиральна техніка. Найбільше уваги приділено  центральним автошляхам, прибиранню на зупинках громадського транспорту, під’їзних шляхах до шкіл, медзакладів, дитячих садочків.

40 одиниць техніки працювали по розчистці та посипанню на дорогах, тротуарах та пішохідних доріжках міста.

«Міське господарство, необхідні служби були готові до погіршення погодних умов. З 03.00 години ранку, коли  розпочався мокрий дощ були посилені роботи щодо підсипки проїзних та тротуарних частин міста. Додатково було залучено ще 8 одиниць техніки великих підприємств. Миттєво зреагували компанії-управителі, які у ранковий час вийшли на вулиці міста та розпочали роботу з прибирання снігу та посипці пішохідних доріжок від ожеледиці», - прокоментував ситуацію директор департаменту розвитку інфраструктури міста І.Карий.

На даний час у місті цілодобово ведеться чергування 54 одиниць спеціалізованої техніки. За потреби всі служби готові працювати у посиленому режимі.

Щодо прогнозів погоди – то найближчого часу значних опадів не передбачається, температура повітря -3 -4 градуси морозу. В ніч з 20 на 21 січня очікується чергове погіршення погоди, опади у вигляді снігу та дощу з поривчастим штормовим вітром.

«Наразі оголошено штормове попередження, на даний час всі комунальні підприємства та служби повністю готові на випадок аварійного відключення електроенергії. Всі поточні та коригуючі роботи аварійних бригад будуть посилені. Прохання до власників автомобілів не залишати свій транспорт вздовж проїжджої частини й не заважати роботі снігоприбиральної техніки. Також, переконливо звертаюся  до власників об’єктів бізнесу – своєчасно проводити розчищення своїх територій, - це ваша зона відповідальності!», - підкреслив І.Карий

18 січня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради