Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У рамках міської програми з розвитку спорту в Кривому Розі планують побудувати поле для регбі, кінно-спортивну школу та універсальний спортивний комплекс

Створено: 2019-01-18 16:30:35Оновлено: 2019-01-18 16:33:20

Мер Юрій Вілкул дав завдання розробити нову комплексну програму з розвитку спорту. Її пріоритет: виконання ремонтів спортивних закладів, подальша підтримка юних спортсменів і тренерів, організація і проведення спортивних марафонів  та чемпіонатів.

«Кривий Ріг – місто спортивне. Про це свідчать досягнення наших спортсменів на змаганнях найвищого рівня. І, безумовно, завдання міста – підтримати прагнення земляків, створити для спортсменів гідні, комфортні умови для тренувань та виступів. На сьогодні у Кривому Розі представлені практично всі види спорту і, створюючи нову програму, ми будемо займатися кожним із напрямків", - сказав мер Юрій Вілкул.

"У 2019 році ми запустимо в роботу поле зі штучним покриттям ДЮСШ №1, буде реалізований перший етап реконструкції стадіону "Металург", закінчено третій етап капремонту найбільшого 50-метрового плавального басейну, розпочато будівництво сучасного кордодрому. Що стосується важливих перспективних напрямків, то мною поставлено завдання в цьому році підготувати необхідну документацію і проекти з будівництва концертно-спортивного залу в парку ім. Б. Хмельницького. Також, у нас буде три серйозні проекти по ДЮСШ № 10. Це – облаштування поля для гри в регбі, реалізація проекту із доочищення та підігріву води для басейну, а також розпочато роботу над абсолютно новим, цікавим проектом - створення кінно-спортивної школи. Заняття верховою їздою-це витратний вид спорту, але в нашому рідному місті діти будуть ним займатися безкоштовно! Для цього будуть створені всі умови», - підкреслив Ю. Вілкул.

У Кривому Розі останні вісім років проводиться системна робота по зміцненню матеріально-технічної бази всіх 10 комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Побудована «Льодова арена» спортивної школи №1, проведено капремонт стадіону «Спартак» ДЮСШ №3 та 25-метрового басейну ДЮСШ №10. Тільки завдяки підтримці міста збережені всі дитячо-юнацькі спортивні школи, тоді як держава взагалі відмовилася від їх фінансування. Крім того, місто виділяє гроші на зарплати працівникам і тренерам, на оплату комунальних послуг. У 2018 році на це спрямовано з бюджету понад 60 млн.

Починаючи з 2017 року, за програмою мера Юрія Вілкула вручається стипендія за високі спортивні досягнення спортсменам та їхнім тренерам. У 2018 році її отримали 87 криворізьких спортсменів.

Нагадаємо, що Кривий Ріг у 2018 році став номінантом на звання європейської спортивної столиці 2023. На це звання претендують ще два європейських міста-Генуя (Італія) і Глазго (Шотландія, Великобританія).

Довідково:

У Кривому Розі працюють 11 дитячо-юнацьких спортивних шкіл (10 комунальних і 1 приватна - футбольного клубу "Гірник"), 156 спортивних клубів, колективів фізичної культури промислових підприємств і організацій, фітнес-центрів і громадських організацій фізкультурно-спортивного напряму, 143 навчальних і 150 дошкільних навчальних закладів. У спортивних міських школах займається улюбленими видами спорту понад 8 тис. дітей.

18 січня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради