Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Розвиток муніципального транспорту: у пріоритеті комунальний транспорт й автобуси середньої та великої місткості

Створено: 2018-12-17 16:35:47Оновлено: 2018-12-17 16:37:01

За завданням мера Кривого Рогу Юрія Вілкула у 2018 році була розроблена нова маршрутна мережа міста. Її пріоритет - комунальний транспорт і автобуси середньої та великої пасажиромісткості. У розробці брали участь провідні фахівці та експерти.

Нові, більш зручні та комфортні для криворіжців графіки руху почнуть діяти у 2019 році.

Аналізуючи зміни, які очікують городян, начальник відділу транспорту і зв'язку Сергій Сиротюк сказав: «У новій маршрутній мережі помітно скоротиться залежність від «маршруток» - на двадцяти семи популярних маршрутах (№3, 205, 208, 210, 223, 231, 250, 255 та інших) буде підвищений клас автобусів - з малої до середньої пасажиромісткості».

«Крім того, для зручності пасажирів ми змінюємо режим руху маршруток. На 38 автобусних маршрутах режим «маршрутне таксі» переводимо в «звичайний». З введенням нового режиму вони зобов'язані будуть дотримуватися чіткого графіку зупинок і дотримуватися часу. Люди зможуть планувати для себе, коли їм виходити з дому щоб сісти в потрібну їм маршрутку», - зазначив Сиротюк.

Найбільші зміни очікуються в роботі міськелектротранспорту. Дуже важливо, що, не дивлячись на відмову Мінфіну в фінансуванні пільг на проїзд в муніципальному транспорті, в Кривому Розі і в 2019 році він буде збережений. За дорученням мера Юрія Вілкула в проекті бюджету-2019 передбачено кошти для забезпечення пільгового проїзду в муніципальному транспорті.

Директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько сказав: «Ми плануємо збільшити щоденний вихід техніки на більш ніж 37%. Також, змінюється схема руху тролейбусних маршрутів завдяки оновленню автопарку, придбаним новим машинам в 2018 році, а також очікуваним наступного року 50 новим сучасним тролейбусам. Середній інтервал руху на центральних магістралях міста в годину «пік» складе всього 5-15 хвилин. Наприклад, інтервал руху між тролейбусами на ділянці станція Рокувата - 173 квартал, буде 7-14 хвилин, пл.Горького - Автовокзал - 3-10 хв., пл. Горького - пл.Визволення - 5-8 хв.».

За 201 -2018 роки в рамках програми мера Юрія Вілкула з розвитку міськелектротранспорту місто придбало 8 нових тролейбусів і 17 автобусів, капітально відремонтовано 11 тролейбусів. З них три - з дизель-генераторною установкою. У всіх відремонтованих машинах, в томі числі, гібридних, встановлені автоматична система оголошення зупинок для інформування пасажирів, а також валідатори і QR коди. З їх допомогою можна здійснити безготівковий розрахунок або розплатитися за проїзд через відповідний додаток (Приват24Ї у телефоні.

«Для нас головне - комфорт і зручність пасажирів. Ми системно і комплексно підходимо до вирішення цього питання. У пріоритеті - муніципальний електротранспорт, адже він більш доступний для людей й екологічно чистий для Кривого Рогу», - підкреслив мер Юрій Вілкул.

Крім запуску нової техніки в Кривому Розі вирішується питання з транспортним забезпеченням для віддалених мікрорайонів. Так з вересня запущений новий маршрут №244, який перевозить пасажирів віддалених житлових масивів Центрально-Міського району - через Рудникове, в Степове і Рахманівка. Для поліпшення транспортного забезпечення мешканців Змички було прийнято рішення про подовження тролейбусного маршруту №24.

17 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради