Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЯК ОТРИМАТИ СТАТУС ДИТИНИ, ЯКА ПОСТРАЖДАЛА ВНАСЛІДОК ВОЄННИХ ДІЙ ТА ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ: РОЗ’ЯСНЮЄ ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ»)

Створено: 2023-11-17 08:55:06Оновлено: 2023-11-17 08:57:33

Починаючи з 22 лютого 2022 року велика кількість українських дітей постраждала від збройного конфлікту.

Україна як правова та соціальна держава вживає всіх необхідних заходів для забезпечення їх прав. Отже, хто має право на оформлення статусу дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів?

Право на отримання статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту, має дитина, яка до досягнення нею 18  років:

  • отримала поранення, контузію, каліцтво;
  • зазнала фізичного, сексуального насильства;
  • була викрадена або незаконно вивезена за межі України;
  • залучалася до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;
  • незаконно утримувалася, у тому числі в полоні;
  •  зазнала психологічного насильства.

Для подання заяви до Центру «Віза» («Центр Дії») звертається один із батьків дитини, законний представник, а також дитина, якій вже виповнилося 14 років. З вичерпним переліком документів, можна ознайомитися на вебпорталі Центру «Віза» у розділі послуги виконкомів райрад.

Документи  можна подати як до Головного  офісу  Центру, так  і  до  територіальних  підрозділів  за місцем проживання з  понеділка  по  п’ятницю,  з 8.00 до 15.30 (технічна перерва  з 12.30 до 13.00), обов’язково  з  урахуванням попереднього запису.

Зареєструватись в електронній черзі можна скориставшись сторінкою «Електронна черга» - «Попередня реєстрація» вебпорталу Центру «Віза» або мобільним застосунком «Попередня реєстрація в електронній черзі Центру «Віза», безкоштовно завантаживши його   в   GooglePlay   за   посиланням  https://cutt.ly/ey7BNo5 або за допомогою QR-коду:

 

Воїнам та їх сім’ям в усіх офісах ЦНАПу “Віза» («Центр Дії») надається пріоритет в прийомі, тобто першочергове обслуговування і  без попередньої реєстрації.

Центр «Віза» («Центр Дії») #Доступно всім – зручно для кожного!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
e-mail: 
[email protected],

https://viza.kr.gov.ua/

17 листопада 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради