Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі реалізовано найбільший проект з комплексної реконструкції вулиць

Створено: 2011-10-17 10:42:19Оновлено:

14 жовтня у Кривому Розі був уведений в експлуатацію перший пусковий комплекс реконструкції проспекту Південний. Вартість реконструкції становила 25 млн грн. Реконструкція проспекту Південний - це вже третій великий інфраструктурний проект, який реалізовано в місті в рамках проекту «Місто без околиць». Перший проект – це комплексна реконструкція мікрорайону «Даманський». Другий проект – це комплексна реконструкція вулиці Мусоргського.

У рамках реконструкції проспекту Південний оновлено фасади 19-ти будинків, споруджено футбольний майданчик, майданчик для скейтборду і танцювальний майданчик у парку ВАТ «ПівдГЗК», реконструйовано сквер біля виконкому Інгулецької районної у місті ради, майдан біля пам’ятника Воїну-Визволителю, установлено сучасну ілюмінацію, замінено зовнішнє освітлення, влаштовано 8 нових зупиночних павільйонів, оздоблено фасад цехової поліклініки комбінату з використанням енергозберігаючих технологій. Уздовж проспекту зручно й затишно розташовані куточки відпочинку з комфортними лавочками. Перебудовані та замінені на нові інженерні комунікації – водо-, тепло-, газо-, електропостачання та водовідведення. Також влаштовано трамвайні колії за технологією безшумного трамваю та повністю замінено на нову контактну мережу трамваю й тролейбуса. На ділянці проспекту укладено нове асфальтобетонне покриття, встановлено нові бордюрні камені.

«Кривий Ріг отримав ще одну загальноміську автомагістраль європейського рівня. Це вкотре підтверджує імідж Кривого Рогу як індустріального, сучасного європейського міста, яке динамічно розвивається», – наголосив Олександр Вілкул. Він зазначив, що обласна влада реалізує комплексну програму з підвищення комфортності життя в містах і районах Дніпропетровщини. У першу чергу, це стосується поліпшення якості доріг і комплексного благоустрою населених пунктів. Тож реконструкція проспекту Південний в Кривому Розі – це важлива складова реалізації зазначеної програми.

Міський голова Юрій Вілкул відзначив, що у Кривому Розі доручення керівництва області та країни виконуються чітко та в зазначені терміни. Зокрема й стосовно регіональної програми підвищення комфортності життя у містах та районах області. У результаті реконструкції проспекту покращено умови проживання більше ніж 30 тисяч жителів міста, адже проспект Південний є магістральною транспортною артерією Кривого Рогу й має велике соціальне значення. На ньому розташовані найважливіші соціальні об'єкти Інгулецького району: установи медицини та освіти, органи влади, банки, об'єкти торгівлі й т.д.

«2011 рік став для Кривого Рогу роком втілення у життя масштабних проектів. Хочу особливо відзначити, що під час розробки плану реконструкції були використані не лише новітні технологічні рішення, але й новий підхід, у результаті якого були враховані побажання жителів району. Можу завірити, що завжди радитися із криворіжцями ми будемо і надалі», - зазначив міський голова.

Юрій Григорович Вілкул висловив подяку за підтримку і допомогу обласній владі, публічним акціонерним товариствам «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» та «АрселорМіттал Кривий Ріг», які діяли у рамках соціального партнерства влади й бізнесу.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради