Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

О. Вілкул: Пишаємося та бажаємо перемог вихованцям Криворізької федерації рукопашного бою, які представлять Україну та рідне місто на Всесвітніх спортивних іграх

Створено: 2023-08-17 14:55:18Оновлено: 2023-08-17 14:56:39

Вихованці Криворізької  міської федерації  рукопашного бою візьмуть участь у VII Всесвітніх іграх  CSIT, які пройдуть на початку вересня в Італії.

У липні спортсмени федерації на зборах у Трускавці, де було сформовано склад Національної  збірної України з рукопашного бою, вибороли 7 путівок на Всесвітні ігри.    

Високу честь представити державу на представницьких змаганнях отримали наші земляки: Анатолій Волошин, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України; Маргарита Мазіна, Володимир Солоха, Катерина Кочерга, Данило Гузенко, Станіслав Кащин, Сергій Волоха та Дарія Сергійчук.

Напередодні  поїздки  криворізьких  рукопашників  привітав та побажав їм вдалих виступів голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

«Наші спортсмени  - найкращі. Та неймовірно сильні духом. У час, коли йде війна юнаки та дівчата під керівництвом тренерів не «склали руки», а продовжують тренування та надійно тримають спортивний фронт - своїми перемогами на світовій спортивній арені доводять, що українці - незламні та непереможні! Велика вам за це подяка! І хочу запевнити, що рідне місто разом зі своїми спортсменами. Як би не будо складно, у Кривому Розі, навіть в умовах воєнного стану, працюють дитячо-юнацькі спортивні школи у яких хлопці та дівчата можуть займатися улюбленими видами спорту. Дуже важливо зараз зберегти матеріальну спортивну базу, тренерів, які б  виховували молодь, мотивували, вчили ставити цілі та досягти їх і радували нас своїми виступами і після нашої Перемоги», - підкреслив О. Вілкул.

У Кривому Розі  рукопашним боєм займається  більше 740  спортсменів, з яких 133 у спортивних школах  №3, 8 та 607 дітей у спортивних клубах. Варто відзначити,  що вихованці Криворізької федерації  рукопашного бою -неодноразові переможці змагань найвищого рівня. І саме завдяки перемозі криворізьких рукопашників  у цьому році  на міжнародному турнірі в Нідерландах,  чемпіонаті України в Києві та Кубку Європи в Польщі їх було включено до збірної команди України і вони отримали високу честь  представляти  державу та  рідний Кривий Ріг на престижних змаганнях.

Анатолій Волошин, президент Криворізької міської федерації рукопашного бою сказав: «Коли у 2019 році разом з міським головою Ю.Вілкулом  ми перебували у Брюселі (Бельгія) де Кривий Ріг отримав нагороду «Європейське місто спорту», командою рукопашників з України зацікавилися промоутери та менеджери спорту. Вони сказали, що на Всесвітніх іграх такого виду спорту немає і відтоді ретельно стежили за нашими успіхами та виступами. Через два роки нам надійшла пропозиція виступити на Всесвітніх іграх.  Але тоді на заваді став Ковід.  Ми дочекалися 2023 року, організатори ігор пішли на зустріч і ми зможемо виступити на змаганнях. Велика подяка за підтримку керівництву міста, голові Раді оборони Кривого Рогу Олександру Вілкулу! До збірної України з рукопашного бою увійшло 35 спортсменів і семеро з них  - криворіжці! Це - велике досягнення  і ми не підведемо земляків!».

Всесвітні ігри CSIT - це великий мультиспортивний захід, що проводиться кожні два роки. 5 років тому на Чемпіонаті Європи  в Бельгії  Всесвітня організація CSIT  запропонувала Всеукраїнській федерації рукопашного бою долучитися  до Всесвітніх  ігор. За всю історію українського спорту рукопашний бій перший увійшов у Всесвітні ігри.

17 серпня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради