Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії») про топ цікавих імен, якими називають новонароджених

Створено: 2023-08-17 12:26:17Оновлено: 2023-08-17 13:03:09

Вибір імені – це особливий подарунок, який супроводжуватиме дитину протягом усього її життя.  Тому ретельний вибір імені для дитини – один з перших обов'язків, який повинні взяти на себе батьки. Багато батьків обирають ім’я своєму малюкові на честь членів сім'ї, улюблених персонажів із книг та фільмів або покладаються на інші уподобання, які зробили це ім'я унікальним і важливим для них. Тож обирайте ім'я, яке промовляє до вашого серця та личить вашим дітлахам.

А ми розкажемо якими іменами називали дітей протягом першого півріччя 2023 року  криворіжці та мішканці Дніпропетровської області.

Так, серед найбільш поширених імен, якими називали хлопчиків слід відмітити: Артем, Богдан, Владислав, Давид, Данило, Лев, Марк, Матвій, Максим, Михайло, Микола, Олександр, Тимур, Тимофій, Ярослав.

Дівчаток нашого регіону частіше за все називали: Анастасія, Анна, Аліса, Валерія, Вікторія, Дарина (Дар’я), Єва, Єлизавета, Емілія, Марія, Мілана, Мирослава, Поліна, Софія, Соломія.

Рідковживаними стали чоловічі імена: Аміхрон, Василь, Джозеф, Десмонд, Левко, Лукас, Маркіян, Марс, Сержик, Тихон-Леон, Радомир, Рагнар, Орест, Олесь, Оріон, Свєтозар.

Не так часто, але зустрічались і дівчатка на ім’я: Арнела, Аюна, Айсель, Аврора, Агата, Єва-Меланія, Ірада, Іларія, Джавеліна, Католея, Квітослава, Лукерія, Ляля, Мальвіна, Неля, Персида.

І, що цікаво, але не дивно, — за цей період найбільше дівчаток було зареєстровано з ім’ям Вікторія та Мирослава, що зайвий раз підкреслює мрії всіх українців — Перемогу та Мир!

А у Центрі «Віза» («Центр «Дії») зареєстровані малюки на ім’я : Артем, Матвій, Мирон, Богдан, Іван, Давид,  Микола, Михайло, Єгор, Данило, Марк, Кирило, Єва, Кароліна, Аделіна, Поліна, Мілана, Валерія, Марина.

Експериментувати з іменами своїх чад люблять не тільки українці. У США відомі випадки з іменами Апендицит, Ларингіт та Тонзиліт. Чим керуються батьки, називаючи так свою дитину – загадка. В Індії батьки назвали сина на честь заохочення від влади за народження дитини – Два Кілограми Рису. Живе в Україні й юнак на ім’я Ісус Христос. Таке ім’я від батьків отримав житель Житомира. Правда, прізвище у хлопчика звичайнісіньке – Радзюк. А у Львівському РАГСі було зареєстровано незвичайне ім’я – Герослава. Щасливі батьки пояснили, що ім’я дочки з'явилося від гасла “Героям слава!”

До речі, якщо  людині не подобається її ім’я, вона має повне право поміняти його. Робити це дозволено від шістнадцяти років або з чотирнадцяти, якщо дадуть добро батьки.

 

  Ми працюємо для Вас!

                                                                          

   Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр «Дії»):
 
e-mail: [email protected]

                                                                                                                                                                     

 

17 серпня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради