Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВІДПОВІДАЄМО НА АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ КРИВОРІЖЦІВ ДО КОНТАКТ-ЦЕНТРУ 1520

Створено: 2021-06-17 12:12:45Оновлено: 2021-06-17 12:13:59

ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТ РЕГУЛЮВАННЯ МІСТОБУДІВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН ВИКОНКОМУ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЮБОВ ГОРБАЧОВА

 

  •   Щодо одержання безоплатно у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства учасниками АТО/ООС

 

         Згідно зі ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них, надається, зокрема, пільга на першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва, городництва.

Однак, при цьому земельне законодавство не визначає  жодних особливостей надання земельних ділянок учасникам бойових дій, ані за процедурою, ані за строками. Учасники АТО/ООС мають усі права, передбачені для громадян України земельним законодавством. Земельним кодексом України передбачається право кожного громадянина безоплатно отримати у власність земельні ділянки різного цільового призначення.

Земельні відносини регулюються Конституцією України, Земельним кодексом України, а також прийнятими відповідно до них нормативно-правовими актами.

Згідно зі статтею 121 Земельного кодексу України кожен громадянин України має право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної чи комунальної власності для ведення особистого селянського господарства - не більше  2,0 гектара.

Повноваження органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо передачі земельних ділянок у власність або у користування визначені статтею 122 Земельного кодексу України.

Сільські, селищні, міські ради передають земельні ділянки у власність або у користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб.

Центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи передають земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, крім випадків, визначених частиною восьмою вказаної статті, у власність або у користування для всіх потреб.

Відповідно до ст. 39 Земельного кодексу України використання земель житлової та громадської забудови здійснюється тільки відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, з дотриманням будівельних норм, державних стандартів і норм.

Відповідно до затвердженої містобудівної документації м. Кривого Рогу надання земельних ділянок в межах міста для ведення особистого селянського господарства не передбачено, підпорядковані землі вищевказаного призначення на території міста відсутні.

Відповідно до вимог ст. 23 Земельного Кодексу України  визначення земель, придатних для потреб сільського господарства, провадиться на підставі даних державного земельного кадастру.  

 

            РАДИМО: Для отримання консультацій та роз’яснень з питання надання земельної ділянки площею до 2,0 га для ведення особистого селянського господарства рекомендуємо звернутись до відділу у Криворізькому районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області (майдан Праці, 1, м. Кривий Ріг, 50057) або безпосередньо до сільських, селищних рад за бажаним місцем розташування обраної земельної ділянки.

 

 

            В.О. НАЧАЛЬНИКА ВІДДІЛУ З ПИТАНЬ ЕНЕРГОМЕНЕДЖМЕНТУ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИХ  ТЕХНОЛОГІЙ  ВИКОНКОМУ МІСЬКОЇ  РАДИ  ВІТАЛІЙ ГЕЙКО

 

  • Чи зможу я отримати компенсацію за «теплим кредитом» у 2021 році?

 

         Так, якщо кредит на впровадження енергозберігаючих заходів було взято до 2020 року включно. Рішенням міської ради від 23.12.2020 №36 продовжено дію Програми до 2023 року, тому ОСББ та ЖБК, які оформили кредит у попередніх роках та з різних причин ще не отримували таку компенсацію від міста, зможуть її отримати.

 

  • Які умови отримання відшкодування з міського бюджету в рамках програми "Енергодім"?

Відповідно до рішення міської ради від 23.12.2020 №36  «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.05.2016 №551 «Про затвердження Програми відшкодування частини кредитів, що надаються об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельним кооперативам на впровадження енергоефективних заходів у житловій сфері на 2016 – 2020 роки»  відшкодовується 10 відсотків від розміру основної суми за отриманими (використаними) коштами ОСББ на виконання заходів з енергоефективності, що входять до пакету заходів «Б» («Комплексний»), визначених програмою «Енергодім» та згідно з її вимогами, залученого на:

- розробку проєктно-кошторисної документації та її експертизу;

- упровадження заходів з енергомодернізації багатоквартирного житлового будинку.

Крім того, з міського бюджету відшкодовуються нараховані відсотки за кредитом залученим на розробку проєктно-кошторисної документації та її експертизу та  упровадження заходів з енергомодернізації багатоквартирного житлового будинку.

Детальніше з умовами можна ознайомитися за посиланням: https://so.kr.gov.ua/ua/treezas_so/pg/5142577777_d2/

 

  • Які документи необхідні, щоб отримати відшкодування з міського бюджету в рамках Програми «Енергодім»?

 

Перелік необхідних документів для отримання відшкодування визначено в Порядку відшкодування витрат за кредитами, що надаються об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельним кооперативам на впровадження енергоефективних заходів у житловій сфері, затвердженого рішенням міської ради від 14.04.2021 №182 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 08.06.2016 №268 «Про затвердження Порядку відшкодування частини кредитів, що надаються об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельним кооперативам  на впровадження енергоефективних заходів у житловій сфері».

 

В.О. НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТУ ТА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ ВИКОНКОМУ МІСЬКОЇ РАДИ

АНДРІЙ БОГОСЛОВСЬКИЙ

 

  • Щодо карантинних обмежень у громадському транспорті у зв'язку з переходом Дніпропетровської області у «зелену» зону

 

Згідно з рішенням Криворізької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 16.06.2021 на міському              пасажирському транспорті загального користування дозволено перевезення пасажирів згідно з передбаченою технічною характеристикою транспортних засобів пасажиромісткістю, з обов’язковим дотриманням карантинних вимог (у засобах індивідуального захисту).

 

  • Щодо порушення Правил перевезення пасажирів перевізниками

 

У разі якщо Ви стали свідком порушення водієм правил перевезення пасажирів, необхідно записати, або запам’ятати номер маршруту, реєстраційний номер транспортного засобу, дату порушення та надати ці відомості безпосередньо  до  роботодавця  цього водія,  тобто  перевізника  маршруту (контактні дані знаходяться в салоні кожного транспортного засобу), або в письмовому вигляді до управління транспорту та телекомунікацій (м. Кривий Ріг, площа Молодіжна, 1).

Також, можна звернутися до контакт-центру за коротким номером 15-20, (056) 499 1520.

17 червня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради