Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для утеплення більшої кількості багатоповерхівок, за пропозицією мера Юрія Вілкула, буде розширена програма «Теплий дім»

Створено: 2017-05-17 12:09:29Оновлено: 2017-05-17 12:11:21

Міський голова Юрій Вілкул провів робочу нараду на об'єкті, який став переможцем міської програми «Теплий дім». Це п'ятиповерхівка на вул. Катеринівська, 16-а. В кінці минулого року співвласники розробили проект утеплення свого будинку і увійшли в число 19 переможців конкурсу.

Роботи з термомодернізації почалися місяць тому. Тоді, за дорученням мера, його перший заступник Євген Удод запропонував людям приєднатися до цього процесу в якості громадських помічників мерії і контролювати якість робіт.

Вже проведена повна заміна старих під'їзних вікон на металопластикові, тривають роботи по теплоізоляції труб опалення в підвалі, утеплення перекриттів і стелі.

Мер разом з мешканцями оцінив якість проведених робіт і обговорив з людьми хід робіт по їх будинку.

В утеплених під'їздах мешканці вже почали наводити порядок. На загальній раді вирішили продовжити ремонт у під'їздах: пофарбувати та побілити стіни, прикрасити їх квітами і картинами. Голова будинкового комітету Людмила Кокотова сказала: «З новими вікнами вже сьогодні стало по-домашньому комфортно, тихіше і тепліше. Дякуємо місту, що надали нам таку можливість. Така програма дуже потрібна  жителям. Переконана, взимку ми відчуємо більший ефект. Тепер батареї і труби в підвалі будуть без втрат зберігати тепло в будинку. Це саме та конкретна допомога, яку ми очікували і отримали від міської влади».

Юрій Вілкул сказав: «Перефразую відоме прислів'я: готуй теплий дім влітку. А роботи у вашому будинку будуть завершені ще до початку літа. І це – правильно! Ми робимо все можливе, щоб навіть у цей важкий час криворіжці могли жити в комфорті. Для цього необхідно впроваджувати сучасні енергоефективні технології: якісно і вчасно.

Проведені роботи дозволять в опалювальний сезон знизити тепловтрати від 30% до 70%, зробити будинок більш затишним для мешканців. Я дуже радий, що в цьому питанні ми знайшли взаєморозуміння. Можливості міської влади та ініціатива людей дозволили зробити ваш будинок по-справжньому теплим. У цьому році стануть такими 19 будинків. Так, будинок за будинком ми проведемо термомодернізацію у всьому Кривому Розі».

Для подальшої реалізації такого потрібного містянам проекту мер міста виступив з ініціативою вже на найближчу сесію міськради винести пропозицію про виділення з міського бюджету додаткових коштів. Це дасть можливість збільшити кількість учасників конкурсу та  утеплити більше будинків криворіжців.

Довідково:

Конкурс в рамках міської Програми «Теплий дім» передбачає реалізацію у Кривому Розі заходів з енергозбереження в багатоквартирних будинках у період до 2021 року.

Власники багатоквартирних будинків представляють проекти утеплення та підвищення енергоефективності своїх будинків. Кращі проекти стають переможцями та отримують співфінансування з міського бюджету на реалізацію свого проекту.

Модель співфінансування полягає в тому, що мешканці будинків за своєю ініціативою формують проект утеплення і беруть на себе невелику частину фінансування (від 3% до 5%). А основну частину фінансових витрат бере на себе міський бюджет.

У 2017 році в Кривому Розі будуть реалізовані 19 проектів з енергоефективності житлових будинків, які перемогли в конкурсі минулого року.

Для реалізації Програми «Теплий дім» та інших заходів з енергоефективності мерія залучає інвестиції  та  кращі європейські практики. У 2016 році  під керівництвом міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула був підписаний Меморандум про співпрацю з Національним агентством з енергозбереження Польщі у сфері енергоефективності.

17 травня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради