Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В умовах кризи в країні мерія Кривого Рогу продовжує системно підтримувати ветеранів війни, воїнів АТО і чорнобильців

Створено: 2018-04-17 11:58:57Оновлено: 2018-04-17 11:59:37

У Кривому Розі з 2018 року діє нова розширена програма соціального захисту містян. Мер Юрій Вілкул поставив завдання, щоб у ній були максимально враховані інтереси ветеранів, учасників бойових дій, чорнобильців, афганців, інвалідів, дітей-сиріт.

Начальник Департаменту соціальної політики Інеса Благун сказала: «У зв'язку з відсутністю державного фінансування, місто третій рік поспіль бере на себе додаткове навантаження з виділення коштів на проведення капремонту житла інвалідам війни та сім'ям загиблих ветеранів війни. Пільга державою передбачена, а фінансування відсутнє. Така програма підтримки жителів є унікальною в нашій країні ».

На квітневому засіданні виконкому були підтримані рішення про виділення з міського бюджету коштів на виплату матеріальної допомоги криворіжцям.
Вперше, до Дня Перемоги 184 фронтовика - учасника Другої світової війни, отримають по 5000 грн. Шість визволителів Кривого Рогу та учасників Сталінградської битви вже отримали
 таку допомогу в лютому.
Уже четвертий рік у місті реалізується ініціатива народного депутата Костянтина Павлова про видачу криворізьким ветеранам Другої світової війни сертифікатів на придбання ліків. 
Сума такої допомоги з 2017 року збільшена вдвічі і становить тисячу гривень. Уже в травні 287 ветеранів отримають сертифікати на придбання необхідних ліків.
У рамках нової програми збільшена і виплата допомоги до Дня Чорнобильської трагедії. У квітні 471 ліквідатор аварії на ЧАЕС і майже 500 сімей померлих чорнобильців отримають
 по 5000 грн.; 410 сім'ям, які виховують дітей, що  мають чорнобильський статус, буде виплачено по 1000 грн.
У Кривому Розі в 2018 році буде проведений капітальний ремонт у 20 будинках інвалідів війни. Всі витрати на себе взяло місто.
Важлива складова програми соціальної допомоги - підтримка воїнів АТО. Виконком підтримав рішення про виплату матеріальної допомоги в розмірі 5000 тисяч грн. учасникам 
бойових дій на Сході країни. В цілому, з початку року таку допомогу вже отримали майже 1000 бійців.
Місто з особливою турботою ставиться до дітей з особливими потребами. Таких у Кривому Розі 222 дитини. Прийнято рішення про виплату 70 сім'ям матеріальної допомоги.
Також, у зв'язку з важким матеріальним становищем і значними витратами на лікування 406 жителів отримають більш 994 тис. грн.

.

17 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради