Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Робота об’єктів бізнесу в карантинний період

Створено: 2021-03-17 15:41:21Оновлено: 2021-03-17 15:44:02

 Основні вимоги карантинних норм визначені постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами від  17 лютого 2021 року за №104. До 30 квітня 2021 року на всій території України встановлено адаптивний карантин. Наразі Дніпропетровська область знаходиться в  «жовтому» рівні епідемічної небезпеки.

 

Загальні вимоги до роботи в карантинний період:

  • відвідувачі перебувають в приміщеннях об’єктів  бізнесу в одягнутих респіраторах або захисних масках, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;  клієнти  в черзі  мають дотриманням дистанції не менш як 1,5 метра і знаходитися  на місцях, позначених  відповідним маркуванням;
  • працівники забезпечені  масками або респіраторами,  які закривають ніс та рот, гумовими рукавицями, керівник обєкта бізнесу  неухильно здійснює належний  контроль за їх використанням;
  • обладнано місце  централізованого  збору  викорис-таних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);
  • робочі місця працівників підтримуються в чистоті та з дотриманням гігієнічених вимог. Столи, стільці,  двері  та  усі   робочі поверхні, технологічне обладнання, інструменти тощо регулярно, щонайменше через кожні  2 години,  протираються  дезінфікуючим засобом;
  •   диспенсери із дезінфікуючими засобами розміщуються у видних місцях (біля робочих місць) та регулярно заправляються.  Пропагуйте необхідність миття рук!;
  • наявність  чистого повітря на робочому місці. Регулярно, щонайменше кожні 2 години провітрюйте приміщення, торгові зали;
  • особам з температурою вищою за 37.3ºC  рекомендується залишатися вдома (навіть у випадках, коли це лише легкі симптоми);
  • на вході об’єктів бізнесу мають розміщуватися  інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів.

ОСОБЛИВОСТІ ОКРЕМИХ НАПРЯМІВ ДІЯЛЬНОСТІ ПІД ЧАС:

проведення  масових  заходів, ярмарків, роботи ринків

  • щільність перебування відвідувачів  -  одна особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі,   Організатор заходу  забезпечує  нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціонування для фізичної дистанції між особами не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням осіб стоячи;
  • облаштування захисних екранів в місцях розрахунку з покупцями

 

роботи  кінотеатрів

  •  наповненість кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у шаховому порядку  

 

функціонування закладів ресторанного господарства

  • дозволений режим роботи закладів  з  7.00 до 24.00 години,    адресна доставка замовлень та замовлення на винос - цілодобово;
  •  відвідувачі розміщуються  на відстані меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та не більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років); заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими   респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно.  Під час сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв маску можна зняти;
  • суворе дотрим ання вимог щодо термообробки приготування страв, ретельне миття  та просушування посуду на спеціальних полицях;

 

роботи спортивних залів, фітнес-центрів

  • може перебувати  одна особа на 10 кв. метрів загальної площі приміщення та не більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно-тренувальних груп.

 

ЗАБОРОНЕНО

проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо.

 

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ:  отримати більш детальні роз’яснення  з питань особливостей роботи об’єктів бізнесу під час карантину в адаптивний період можна  у робочі дні  за телефонами: (0564)92-13-76,  068-946-67-39

17 березня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради