Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулося публічне представлення основних показників виконання міського бюджету за 2010 рік

Створено: 2011-03-17 14:49:30Оновлено:



16 березня 2011 року в приміщенні міського комунального закладу культури «Народний дім» відбулося публічне представлення звітів головних розпорядників коштів щодо основних показників виконання міського бюджету за 2010 рік.


Про основні показники виконання міського бюджету доповідала заступник начальника фінансового управління Ірина Трусій. Вона зазначила, що за минулий рік доходи міського бюджету склали 1884,2 млн.грн, у тому числі по загальному фонду – 1665,9 млн.грн або 100,1% від плану. Обсяг надходжень фінансових ресурсів до бюджету Кривого Рогу за 2010 рік порівняно з 2009 роком збільшився на 117,4 млн.грн або на 11,6%. Що свідчить про поліпшення показників соціально-економічного розвитку міста та вжитих заходів щодо покращення наповнюваності бюджету.

І.Трусій повідомила, що понад 70% надходжень до бюджету Кривого Рогу було забезпечено за рахунок податку з доходів фізичних осіб у сумі 832,8 млн.грн. Другим по важливості джерелом надходжень заступник начальника фінансового управління відзначила плату за землю, питома вага якої у загальному обсязі надходжень склала більше 20%. За 2010 рік надійшло 25,0 млн.грн. єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва, порівняно із 2009 роком надходження зросли на 1,2 млн.грн. або на 5,1% за рахунок збільшення платників податку.

І.Трусій зауважила, що позитивний результат з виконання планових показників міського бюджету досягнутий завдяки чималим спільним зусиллям структурних підрозділів виконкому міської ради, депутатського корпусу, органів державного казначейства, податкових і фінансових органів міста. У 2010 році робота фінансового управління була спрямована на координацію діяльності всіх учасників бюджетного процесу та зосереджена на забезпеченні виконання затверджених показників, контролі за цільовим і ефективним витрачанням бюджетних коштів відповідно до вимог діючого законодавства.

Крім того, протягом минулого року проводилася активна співпраця з депутатами обласної ради щодо визначення напрямів спрямування та оформлення документів на отримання субвенції з обласного бюджету на соціально-економічний розвиток регіону та виконання обласної міжгалузевої комплексної програми «Здоров’я нації на 2002-2011 роки» на суму 935,0 тис.грн. Ці кошти направлено на установи соціально-культурної сфери для проведення капітальних ремонтів, придбання медичного обладнання, медикаментів, комп’ютерної техніки, а також надання матеріальної допомоги на лікування тощо.

З метою економного та раціонального використання бюджетних коштів прийнято розпорядження міського голови, яким затверджено ряд заходів щодо проведення оптимізації й упорядкування видатків по кожній бюджетній установі.

(0564)92 13 03, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради