Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Навчання депутатів

Створено: 2010-03-17 09:28:30Оновлено:

У залі засідань виконкому Криворізької міської ради 17 березня поточного року було проведено навчання депутатів на тему: «Про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2010 році». Доповідав з цього питання начальник управління освіти і науки виконкому міськради Сергій Юрійович Кіслов.

Він зазначив, що одним із основних напрямів діяльності Міністерства освіти і науки України в 2010 році є вдосконалення системи впровадження зовнішнього незалежного оцінювання випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів.

С.Кіслов зауважив, що організація і проведення процедури зовнішнього оцінювання у 2010 році набула радикальних змін відповідно до нових нормативно-правових документів. Основними нормами, що характеризують зовнішнє незалежне оцінювання у 2010 році є:
- обов'язковість проходження зовнішнього незалежного оцінювання для кожного абітурієнта вищого навчального закладу;
- зовнішнє незалежне оцінювання проводиться у формі тестування;
- учасник самостійно обирає предмети тестування (крім обов'язкових);
- реєстрація учасників проводиться у визначені терміни (з 15.12.2009 по 31.03.2010);
- тести для учасників стандартизовані, проводяться у визначені дні;
- роботи учасників перевіряються в центрах обробки за допомогою програмних засобів та незалежними екзаменаторами;
- повторне тестування не проводиться;
- тестування проводить Український центр оцінювання якості освіти і його регіональні представництва;
- кожен учасник ЗНО має право на апеляцію, як на процедуру проведення, так і на результати тестування.

Під час навчання депутатів начальник управління освіти і науки виконкому міськради Сергій Юрійович Кіслов детально розповів про основні особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2010 році.

Також С.Кіслов зазначив, що цього року результати зовнішнього незалежного оцінювання за обраними предметами для випускників навчальних закладів використовуватимуться лише для вступу до вищих навчальних закладів, тоді як у минулому році результати ЗНО зараховувалися і як результати державної підсумкової атестації.

Вступна кампанія 2010 року буде проходити за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Під час вступу буде враховуватися середній бал атестата про повну загальну середню освіту. Тому учні шкіл орієнтовані на якісне навчання.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради