Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі випустили на лінію вже другий гібридний тролейбус

Створено: 2017-02-17 16:07:45Оновлено: 2017-02-17 16:11:27

У Кривому Розі продовжують розвиватися транспортні ноу-хау: після успішної обкатки першого на мікрорайон Східний пішов другий тролейбус з дизель-генераторною установкою.

Гібридний тролейбус курсуватиме по 24 маршруту, а саме: «мкр.Східний-3 - Автовокзал - пл. Горького». Він буде проїжджати через мікрорайон Східний -1,2,3 і тим самим з'єднає «спальні» райони з центром міста.

Під час виведення на лінію тролейбуса мер Юрій Вілкул сказав: «Для Кривого Рогу розвиток міського електротранспорту, з огляду на його соціальну значимість - пріоритетний. Тому, комплексно підходимо до вирішення цього питання. Не лише капітально ремонтуємо тролейбуси і трамваї, а й відкриваємо нові маршрути, щоб людям було комфортно і зручно».

«На мікрорайон Східний ніколи на ходив муніципальний транспорт - це було складно зробити у зв’язку з технічними умовами. За дорученням мера цим питанням займалися фахівці комунального підприємства «Міський тролейбус» і рішення було знайдено. Ми перші в Україні створили і випустили на лінію тролейбус з автономним ходом. Він успішно пропрацював в тестовому режимі і зараз   випускаємо на маршрут другий тролейбус з дизель-генераторною установкою. Таким чином, 24 маршрут буде працювати в нормальному повноцінному режимі. Мешканці зможуть швидко і економно доїхати зї Східного в центр міста», - сказав заступник мера Олександр Катриченко.

Мешканці Східного відзначають, що з появою гібридного тролейбуса у них з'явилася хороша альтернатива: їхати на маршрутці за 5 грн. або ж скористатися тролейбусом за 2,5 грн. «Я для себе обрала тролейбус. Дуже зручно, комфортно і головне - дешево, що зараз дуже важливо для сімейного бюджету. І ще один важливий аргумент: завдяки підтримці міста були збережені всі пільги на проїзд в муніципальному електротранспорті, тому, бажаючих скористатися новим тролейбусом дуже багато», - зазначила Юлія Марченко, жителька мікрорайону Східний.

За дорученням мера Юрія Вілкула у  2017 році буде  зроблено  ще два тролейбуса з дизель-генераторною установкою,  Вони будуть працювати по 24 маршруту.

Під час створення тролейбуса-автобуса криворіжці залучали до роботи київських та харківських фахівців. Тролейбус обладнаний дизель-генератором. Це дозволяє йому продовжувати рух на тих ділянках дороги, де немає контактної мережі. До того ж, такий тролейбус, на відміну від традиційного, здатний об'їжджати перешкоди, місця пошкодження мережі, може функціонувати навіть в умовах їх обриву або обмерзання.

Довідково:
У рамках виконання програми мера з розвитку міського електротранспорту, в 2016 році були капітально відремонтовані і працюють на маршрутах 9 тролейбусів. До кінця 2017 парк електротранспорту міста поповнять ще 15 оновлених тролейбусів і 4 трамваї. За останні п'ять років в Кривому Розі відкрили 7 нових тролейбусних і трамвайних маршрутів, капітально відремонтували 27 тролейбусів і 12 трамваїв.


 

17 лютого 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради