Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Дитині виповнилося 14-років – чи обов’язкова присутність батьків при подачі документів та оформленні першого паспорта громадянина України: Центр «Віза» («Центр Дії») пояснює.

Створено: 2024-01-17 11:14:40Оновлено: 2024-01-17 11:17:45

Вашій дитині виповнилося 14 років — у батьків є обов'язок подбати про своєчасне виготовлення першого паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Під час оформлення паспорта громадянина України у відвідувачів частенько постає питання, а чи обов’язкова присутність батьків при подачі документів та оформленні першого паспорта громадянина України?

Центр «Віза» («Центр Дії») пояснює: законодавство не вимагає особистої присутності батьків під час оформлення паспорта дитині. Достатньо лише, щоб Ваша дитина, крім свідоцтва про народження, надала паспорт громадянина України батьків або одного з них.

Саме батьки можуть:

  • порекомендувати своїй дитині, який саме поставити підпис, якщо дитина до цього часу остаточно не визначилась, адже відцифрований підпис особи вноситься до заяви-анкети та в подальшому в паспорт;
  • допомогти перевірити правильність заповнення даних в заяві-анкеті, та внести необхідні уточнення;
  • скорегувати на підставі раніше виданих документів дитини або документів батьків написання латинськими літерами прізвища та ім'я, яке перекладається  автоматично.

Запрошуємо юних українців разом з батьками оформити сучасний паспорт у вигляді ID-картки у паспортних офісах Центру «Віза» («Центр Дії») та нагадуємо, що оформити паспорт громадянина України можливо незалежно від місця реєстрації.

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»

e-mail: [email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

17 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради