Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Сервіси Дії, які можуть бути у нагоді: роз’яснює ЦНАП «Віза» («Центр Дії»)

Створено: 2024-01-17 11:18:35Оновлено: 2024-01-17 11:22:16

Центр адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») завжди намагається бути у вирі подій і тому, робимо для Вас добірку сервісів Дії, які стануть у нагоді:

Новий етап єВідновлення: отримайте кошти на капітальний ремонт житла. Українці, чия домівка постраждала від російської агресії, зможуть отримати збільшену допомогу на капітальний ремонт. Що змінилося? На першому етапі можна було отримати допомогу до 200 тисяч гривень для невеликого ремонту, тепер кошти отримають українці, чиє житло постраждало суттєвіше. Максимальна сума компенсації на цьому етапі: 350 тисяч гривень для відновлення квартир, 500 тисяч гривень для відновлення приватного будинку

Для отримання послуги необхідно:

  1. Подати заявку на послугу Пошкоджене майно в застосунку Дія;
  2. Подати заявку на виплату через Дію та відкрити рахунок єВідновлення в банку – партнері програми;
  3. Подати заявку на виплату через Дію;
  4. Дозволити огляд майна для встановлення суми компенсації комісією;
  5. Дочекатися внесення рішення в Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна;
  6. Отримати гроші на картку єВідновлення;

Кошти на ремонт Ви отримуватимете двома траншами: спочатку на картку зарахується 70% від суми. На ці кошти зможете зробити основні ремонтні роботи, необхідні для відновлення домівки. Після цього потрібно подати повідомлення про завершення проміжних ремонтних робіт. Його перевірить комісія і внесе відомості в Реєстр пошкодженого та знищеного майна. Потім отримаєте другий транш — 30% для завершення ремонту.

Обмін житлових сертифікати на нове житло. Щоб скористатися послугою необхідно подати заяву в Дії про зруйноване майно. Далі комісія органу місцевого самоврядування опрацює її та визначить розмір компенсації. Сума з’явиться у Вас у житловому сертифікаті, який підтягнеться в Дію (для коректного відображення сертифіката - оновіть Дію до останньої версії). На наступному етапі у розділі єВідновлення відкрийте вкладку Сертифікати на житло та забронюйте кошти. Скориставшись сертифікатом Ви можете придбати 1 об’єкт нерухомості за 1 сертифікат чи об’єднати декілька сертифікатів. А, якщо вартість житла вища, ніж сума компенсації, можете доплатити власними коштами. Оформлення угод з купівлі-продажу в тих нотаріусів, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Протягом 5 днів кошти надійдуть продавцю житла.

Зверніть увагу! Перш ніж бронювати кошти за сертифікатом, треба переконатися, що Ви припинили право власності на знищений об’єкт нерухомості. Зробити це потрібно ДО проведення угоди, але виключно ПІСЛЯ того, як Ви отримали житловий сертифікат.

Припинити право власності можна в ЦНАПі або в нотаріуса, який має повноваження державного реєстратора.

Продаж транспортних засобів. У застосунку Дія запрацювала послуга перереєстрації авто. Більше не треба ходити в сервісні центри МВС їздити за номерами, чекати оплати до банку та платити додаткову комісію.

Для того, щоб скористатися послугою необхідно:

I. Якщо Ви продаєте авто:

1. Виберіть послугу Продати транспортний засіб або натисніть «Продати транспортний засіб» у меню техпаспорта.

2. Погодити умови продажу та надати гарантії (що авто не в розшуку абощо) через Дію, а також підтвердити, що це перший продаж авто в поточному році.

3. Вказати договірну вартість транспортного засобу.

4. Внести дані про себе та ознайомитись з проєктом договору.

5. Поділіться проєктом договору з Покупцем через QR-код або посилання.

II. Якщо Ви купуєте авто:

1. Відскануйте QR або перейдіть за посиланням, яке надасть продавець авто.

2. Ознайомтесь та погодьте умовами купівлі через Дію.

3. Вибрати номерний знак: залиште старий або змініть на новий.

4. 3азначте, що Ви ознайомилися з технічним станом транспортного засобу, якісними характеристиками авто та погоджується із ціною.

5. Надайте згоду на перереєстрацію авто.

6 Виберіть версію техпаспорта: — пластик та електронне свідоцтво в Дії; — тільки електронне свідоцтво в Дії.

7 Якщо вибрали пластик або новий НЗ, надайте дані для доставки Укрпоштою.

8. Оплатіть.

9. Ознайомтеся з проєктом договору та відправте на перевірку. Вона відбудеться автоматично засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Після успішної перевірки зможете засвідчити договір Дія.Підписом, а потім обмінятися грошима та авто. Підписані документи надійдуть до адміністратора сервісного центру МВС, який закріпить вибрані номери та роздрукує свідоцтво про реєстрацію авто. Готовий пакет документів надійде новому власнику у вибране відділення Укрпошти. А електронні документи на автівку підтягнуться в Дії. 

! Зверніть увагу! На першому етапі сервіс доступний для легкових автівок, мотоциклів і мопедів.

Ми працюємо для Вас!

Отримуйте всі переваги «Цифрового світу» без черг та зайвої втрати часу!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

[email protected]

https://viza.kr.gov.ua

17 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради