Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПОТРІБНО ЗМІНИТИ ОСНОВНОГО КВАРТИРОНАЙМАЧА – ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО ЦЕНТРУ «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ»)

Створено: 2023-01-17 08:16:52Оновлено: 2023-01-17 08:18:31

Відповідно до ст. 61, 103-106 Житлового кодексу УРСР, користування жилим приміщенням у будинках державного і громадського житлового фонду здійснюється відповідно до договору найма жилого приміщення. Договір найму жилого приміщення в будинках державного і громадського житлового фонду укладається в письмовій формі на підставі ордера на жиле приміщення між наймодавцем - житлово-експлуатаційною організацією (а в разі її відсутності – відповідним підприємством, установою, організацією) і наймачем - громадянином, на ім'я якого видано ордер.

Договір найму жилого приміщення може бути змінено тільки за згодою наймача, членів його сім’ї та наймодавця. Повнолітній член сім’ї наймача вправі за згодою наймача та інших членів сім’ї, які проживають разом з ним (в тому числі тимчасово відсутніх, за якими згідно чинного законодавства, зберігається право користування житловим приміщенням), вимагати визнання його наймачем за раніше укладеним договором найму жилого приміщення замість попереднього наймача. Таке ж право у разі смерті наймача або втрати ним права на жиле приміщення належить будь-якому членові сім’ї наймача. До членів сім’ї наймача належать чоловік (дружина), їх діти і батьки. Членами сім’ї наймача за рішенням суду можуть бути визнані й інші особи, якщо вони постійно проживають разом з наймачем і ведуть з ним спільне господарство.

Для вирішення питання щодо зміни договору найму житлового приміщення мешканцям нашого міста необхідно звертатися до Центру «Віза» («Центр Дії») та його територіальних підрозділів, із заявою та відповідним пакетом документів.

Тож, щоб отримати адміністративну послугу, необхідно подати:

  • Заяву встановленого зразка;
  • копію документа, що посвідчує особу (паспорт, свідоцтво про народження дитини)  на всіх зареєстрованих громадян, у тому числі копію документа з відображенням інформації в електронному вигляді, отриманого з Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Портал Дія»;
  • копію свідоцтва про смерть основного квартиронаймача (в разі потреби);
  • копію документа, що підтверджує право користування житловим приміщенням (ордер, договір найму або виписка з фінансового рахунку управителя, ОСББ, рішення суду  тощо);
  • інші копії документів , що підтверджують статус "члена сім'ї наймача" (свідоцтво про народження, про укладання/розірвання шлюбу, рішення суду)

Порядок і спосіб подання документів, необхідних для отримання послуги

Заява та пакет документів подаються в Центр особисто або через законного представника, надсилаються поштою (рекомендованим листом з описом вкладення) або у випадках, передбачених законом, за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку.

При пред’явленні Е-паспорта на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, додаткове пред’явлення паспорта громадянина України у формі картки не потрібне.

Послуга надається безоплатно.

Строк надання послуги – до 30 календарних  днів.

Спосіб отримання результату надання публічної послуги - особисто, через уповноваженого представника,  поштою (рекомендованим листом з повідомленням про вручення), у тому числі, за бажанням суб’єкта звернення, кур’єром за додаткову плату, або за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку у випадках, передбачених законодавством  України.

Примітка! У разі подання копій документів, не засвідчених нотаріально або суб'єктом, що їх видав, для засвідчення копій адміністратором необхідно надати оригінали документів.

У разі ухвалення виконкомом районної у місті ради рішення про відмову в наданні публічної послуги, додатково заявникам надаються або направляються письмові роз’яснення уповноваженої посадової особи виконкому районної у місті ради про причини відмови.

Нагадуємо, що Центр «Віза» («Центр Дії») та його територіальні підрозділи здійснюють прийом документів та видачу готових результатів послуг за попереднім записом до електронної черги. 

Записатись на прийом можна за допомогою:

  • вебпорталу Центру «Віза» («Центр Дії»), скориставшись сторінкою «Попередня реєстрація» за посиланням https://cutt.ly/gMtDIer;
  • безкоштовно завантаживши мобільний застосунок «Попередня реєстрація» в електронній черзі  Центру «Віза» («Центр Дії»)  в GooglePlay за посиланням  https://cutt.ly/ey7BNo5;

 

 

 

Ми працюємо для Вас!

 

 Контакти Центру адміністративнихпослуг «Віза» («Центр Дії»):
e-mail: 
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/



 

17 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради