Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ще раз про новації у сфері соціального захисту дітей з особливими потребами

Створено: 2020-01-17 16:33:41Оновлено: 2020-01-17 16:35:45

У місті проводиться кропітка робота, спрямована на соціальну підтримку юних мешканців міста з особливими потребами.

За ініціативами міського голови Юрія Вілкула та підтримки депутатського корпусу Криворізької міської ради Програма соціального захисту деяких категорій мешканців міста Кривого Рогу на 2020 рік (надалі – міська Програма) містить ряд новацій  щодо  надання допомоги дітям з особливими потребами.

Згідно з Програмою збільшено розмір одноразової грошової допомоги коштом міського бюджету для дітей з інвалідністю та онкохворих дітей, хвороба яких перебуває в стадії ремісії, яка становить   10, 0 тис.  грн   на кожну дитину (у 2019 році  її розмір дорівнював 5,0 тис. грн). Виплата цієї допомоги розпочнеться в місті вже у лютому   2020 року.

У рамках районних Програм соціального захисту збільшено розмір щомісячної виплати онкохворим дітям за списками лікувально-профілактичних закладів на додаткове харчування, розмір якої  становить у поточному році  по 2,0 тис. грн  на кожну дитину,  замість 1,0  тис. грн  у 2019 році.

  У міській Програмі  на поточний рік збережено спектр одноразових матеріальних допомог, які надавалися  «особливим дітям» у минулому році,  а саме:  хворим на фенілкетонурію; на придбання підгузків дітям з інвалідністю; для обладнання зручностями житлових приміщень (ця допомога надається, як на дитину з інвалідністю, так і дорослій людині з інвалідністю на кріслі колісному). Крім цього, за необхідністю, за зверненнями батьків й надалі виплачуватиметься допомога на лікування за чеками, у разі хвороби дитини.

До наступних новорічно-різдвяних свят маленькі «особливі» отримають новорічні солодкі подарунки, як і у минулі роки.

У 2020 році діти, хворі на дитячий церебральний параліч та злоякісні новоутворення (в тому числі в стадії ремісії) мають можливість й надалі замовляти безкоштовно без обмежень послуги «соціального таксі».

До речі, у цьому році заплановано додатково  до трьох «соціальних таксі» закупити коштом місцевого бюджету ще два спеціалізованих транспортних засоби, устаткованих підйомниками для крісел колісних, що надасть можливість розвинути в місті сферу послуг «соціального таксі».

Усе це свідчить про сталий розвиток  соціальної сфери міста та зацікавленість органів місцевого самоврядування в підвищенні якості життя населення в цілому та його  «особливих» юних мешканців зокрема.

17 січня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради