Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У рамках відзначення 200 –ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка у Кривому Розі пройшло літературно-мистецьке віче

Створено: 2014-01-17 15:08:15Оновлено:

16 січня 2014 року на базі КЗШ №68 відбулося літературно-мистецьке віче «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине», присвячене творчій спадщині Тараса Шевченка.   

Захід проходив у рамках міського фестивалю учнівської творчості та з нагоди  відзначення 200-річчя від Дня народження великого Кобзаря.  

Учасників  зібрання  привітала заступник міського голови  Валентина Бєрлін. Вона  підкреслила значення  даного заходу в рамках Року вшанування творчості Тараса Григоровича Шевченка.

«У кожної нації є особистості, які стали її символами, без яких націю як таку уявити неможливо. Для українців такою особистістю є великий Кобзар.

2014 рік Президентом України проголошений роком  Тараса Шевченка й керівником держави окреслені відповідні завдання щодо належної підготовки до відзначення ювілейної події.  Символічно, що на державному рівні  урочистості щодо вшанування пам’яті українського письменника, поета, філософа та громадського діяча проходитимуть  не лише в Україні, а й за її межами. Зокрема, в Російській Федерації,  Казахстані, Польщі, Литві та багатьох інших містах і державах світу, - підкреслила  Валентина Берлін, -  цей рік – унікальний та особливо насичений грандіозними заходами, конкурсами, проектами, які охоплять усі заклади освіти і культури міста. Вже  минулого року навчальні заклади  почали активно готуватися до відзначення 200-річчя від дня народження  Тараса Шевченка».

На  літературно-мистецькому віче лунали твори поета, авторські вірші у виконанні юнаків та дівчат - переможців міських літературно-мистецьких заходів. Ансамбль бандуристів «Барви»   Криворізького  обласного  музичного  училища  виконав   композиції за творами Тараса   Шевченка. Учасники свята разом з педагогом Криворізької Тернівської гімназії здійснили  подорож Тарасовим краєм, а учні театральної студії «Натхнення» відтворили дух Шевченківського слова, створивши композицію «Думи мої, квіти мої» за творами Кобзаря.

 Довідково:

З листопада 2013 року в закладах освіти Кривого Рогу  проходять конкурси образотворчого, декоративного, театрального, вокально-хорового мистецтв, літературної творчості, комп’ютерної графіки та анімації, екскурсійної роботи. Кращі роботи учасників фестивалю будуть відзначені спеціальними дипломами лауреатів та цінними подарунками на урочистому святі у квітні 2014 року.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому                                                   (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net   

  


                                                    


 

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради