Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі буде створена нова зона відпочинку біля води з облаштуванням набережної та парку по вулиці Кропивницького

Створено: 2017-11-16 12:46:45Оновлено: 2017-11-16 12:48:32

У 2017 році в Кривому Розі приведено в порядок і створено 10 нових зон відпочинку. В рамках підписаного мером Юрієм Вілкулом договору про соцпартнерсво з компанією Метінвест у Покровському районі по вулиці Кропивницького, 95 упорядковується нова зона відпочинку біля води.

Хід виконання робіт проінспектував міський голова. Юрій Вілкул підкреслив: «Щорічно у кожному районі ми створюємо нові зони відпочинку, наводимо лад у парках та скверах. Це велика, комплексна робота. Для Кривого Рогу, з його екологічним навантаженням, питання озеленення, благоустрою - одне з найважливіших. І радує те, що у нас є надійні помічники, соціально відповідальні підприємства. Разом ми наводимо впорядковуємо територію на мікрорайоні Рибасово».

Благоустрій зони відпочинку проводиться у кілька етапів. До кінця 2017 року на території, площею 7га, приберуть всю поросль, аварійні дерева, вивезуть сміття, будуть встановлені шість альтанок.

На мікрорайоні Рибасово мешкає багато дітей, мами часто приходять сюди гуляти з малюками. У минулому році був встановлений ​​спортивний дитячий майданчик. «Дуже добру справу роблять - прибирання території, приведення її в порядок. Діткам дуже подобається. У нас буде свій затишний зелений куточок для сімейного відпочинку», - ділиться враженнями Лариса, мешканка мікрорайону.

Мер поставив завдання прискорити темпи робіт. «Наступного року встановимо економне зовнішнє освітлення, приведемо до ладу набережну. Вийде дуже гарна паркова зелена зона для жителів мікрорайону. Також, завершимо будівництво набережної в Металургійному районі, і у нас в місті буде дві набережні - в самому центрі і в північній частині Кривого Рогу», - сказав Юрій Вілкул.

У 2017 році відремонтовано 8 парків і скверів: парк Ювілейний в Довгинцівському районі; парк ім. Гагаріна в Центрально-Міському; в Металургійному районі - парки Богдана Хмельницького і Будівельників, сквер по вулиці Героїв АТО, Алея «200 каштанів» по ​​вул. Єсеніна; парк Інгулецький; парк «Руданівський» у Саксаганському районі. Створено 2 нові зони відпочинку по вулиці Глаголєва,10 в Покровському районі та в Інгулецькому районі по вулиці Салтиковській.

Довідково:

Під керівництвом мера Юрія Вілкула у Кривому Розі реалізується комплексна міська програма з благоустрою міських зон відпочинку. За останні чотири роки в Кривому Розі реконструйовано 24 парки та сквери, відновлено 5 фонтанів і побудовано 2 нових, висаджено майже 9 тисяч дерев.


 

16 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради