Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

16 листопада в Кривому Розі стартує онлайн-голосування за проекти конкурсу «Громадський бюджет - 17»

Створено: 2016-11-16 14:11:16Оновлено: 2016-11-16 14:15:53

Протягом 15 днів - з дев'ятої ранку 16 листопада до дев'ятої ранку 1 грудня 2016 року - криворіжці будуть вибирати найкращі проекти конкурсу «Громадський бюджет», які будуть реалізовані в 2017 році. За пропозицією мера Юрія Вілкула фінансування другого етапу конкурсу «Громадський бюджет» планується збільшити на 50% - з 10 до 15 млн. грн.

15 листопада відбулося засідання Ради конкурсу «Громадського бюджету», на якому були озвучені проекти, які візьмуть участь у відкритому голосуванні.

Заступник міського голови Андрій Полтавець повідомив, що на розгляд конкурсного комітету було заявлено 82 проекти, згодом один із учасників зняв свою пропозицію. «Представники експертних груп, в які частково увійшли члени Ради конкурсу та представники відділів виконкому, ретельно проаналізували всі пропозиції. 72 проекти були направлені на доопрацювання і до етапу голосування пройшло 69 пропозицій», - сказав А. Полтавець.

На офіційному сайті міськради був створений окремий розділ «Громадський бюджет». Жителі можуть там ознайомитися з повним списком і описом проектів і віддати свій голос за найбільш корисний і потрібний, на їхню думку, для міста проект (дивитися тут).

Більшість заявлених проектів це - пропозиції в сфері освіти (45), також благоустрою (8), культури (6), охорони здоров'я (4), соцзахисту (3), економіки (2), фізичної культури і спорту (1) .

Довідково: Кривий Ріг першим в Україні почав системно реалізовувати європейський проект «Громадський бюджет». Його суть полягає в тому, що з міського бюджету виділяється певна сума на реалізацію проектів розвитку міста. Які проекти будуть втілені - обирають самі жителі. Щоб проект був реалізований ефективно, були проведені консультації з представниками польських міст, де така модель є загальноприйнятою практикою.

При цьому, проекти розвитку міста пропонують громадські організації. А жителі голосують на сайті міської ради, які проекти, на їх погляд, найбільш актуальні. Після цього проекти-переможці отримують фінансову підтримку з міського бюджету.


Інша інформація про конкурс

16 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради