Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція начальника управління розвитку підприємництва І.Рижкової

Створено: 2010-11-16 14:26:28Оновлено:

16 листопада 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція начальника управління розвитку підприємництва Ірини Рижкової.

І.Рижкова повідомила, що питома вага надходжень коштів до доходної частини міського бюджету від суб’єктів малого і середнього підприємництва складає третину, кількість зареєстрованих суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб становить понад 41 тис., діє 3,5 тис. малих підприємств, на яких працює 22 тис. чоловік.

Кількість підприємств у розрахунку на 10 тис. осіб складає 52 одиниці, що на 2% більше, ніж у 2009 році, стабільно працює 61 підприємство сфери виробництва продуктів харчування, асортимент їх продукції налічує понад 500 найменувань.

У місті функціонують 32 ринки (у т.ч. 7 міні ринків), з них за спеціалізацією: 28 од. - змішані, 4 од. - непродовольчі. Кількість торговельних місць складає майже 17,0 тис.

Було проведено 23 виставки-ярмарки для висвітлення і пропаганди здобутків вітчизняних виробників, просування на споживчий ринок конкурентоспроможної вітчизняної продукції.

Крім того, І. Рижкова додала, що з метою формування усвідомленого ставлення до здорового способу життя, захисту здоров’я дітей від негативного впливу вживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів проведено 6730 рейдів по виявленню фактів несанкціонованого продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів та їх вживання у невстановлених місцях, складено 8708 адміністративних протоколів із застосуванням штрафних санкцій.

У кінці прес-конференції начальник управління розвитку підприємництва зауважила, що важливим елементом у забезпеченні соціальних гарантій працюючим мешканцям, створенні нових робочих місць, підвищенні рівня зайнятості населення є системна робота, яка здійснюється органами місцевого самоврядування, органами нагляду (контролю) щодо легалізації найманих працівників суб'єктами господарювання та детінізації їх заробітної плати. Діють розпорядчі акти, метою яких є детінізація відносин у сфері праці; працюють міська та районні робочі групи, діють «телефони довіри», проводиться адресна робота з підприємцями тощо. Завдяки вжитим заходам легалізовано працю більш ніж 4,5 тисяч найманих працівників та забезпечено додаткові надходження коштів до міського бюджету в обсязі близько 1 млн.грн.

Журналісти на прес-конференції отримали змістовні відповіді на численні запитання.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради