Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Вибори у Кривому Розі – 2020

Створено: 2020-10-16 16:05:47Оновлено: 2020-10-16 16:07:34

Цього року місцеві вибори відбуваються в умовах карантину. Що необхідно знати?

З метою захисту здоров’я та попередження інфекційних захворювань виборцям під час проведення голосування необхідно дотримуватися протиепідемічних заходів, зокрема:

 - обробити руки антисептичним засобом перед входом до приміщення для голосування та після виходу з нього;

- перебувати у респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно, таким чином, щоб були прикриті рот та ніс. Члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи;

- мінімізувати час перебування у приміщенні для голосування;

- дотримуватися соціальної дистанції;

- за можливості для здійснення голосування використовувати особисту ручку;

- дотримуватися етикету кашлю (кашляйте і чхайте в одноразову серветку, яку потім одразу треба викинути або, якщо її немає — у згин ліктя);

- утриматися від відвідування приміщень для голосування разом з дітьми;

- після виходу з приміщення для голосування залишити одноразові рукавички, маски в контейнерах  для використаних засобів індивідуального захисту.

Голосування відбудеться на 294 виборчих дільницях. Органами місцевого самоврядування міста вжито протиепідемічних заходів, щоб вибори пройшли безпечно. Усі члени дільничних виборчих комісій забезпечені засобами індивідуального захисту (маски, рукавички, антисептик). Виборчі комісії забезпечуються клейкою маркувальною стрічкою для нанесення розмітки, що вказує на необхідність дотримання соціальної дистанції та оптимальний маршрут руху для здійснення голосування. На виході обладнуються контейнери для використаних засобів індивідуального захисту.

На вході до приміщення для голосування:

- розміщується інформаційний плакат щодо протиепідемічних заходів, що впроваджуються;

- буде здійснюватися температурний скринінг;

- обладнані місця із спиртовмісними антисептичними засобами для рук.

Для безпеки виборців на вході до кожної виборчої дільниці виборцям запропонують продезінфіковану одноразову маску, ручку.

У приміщеннях, де розташовані центри виборчих дільниць, здійснюватиметься вологе прибирання з використанням мийних і дезінфікуючих засобів не рідше ніж раз на 4 години, протирання контактних поверхонь (дверні ручки, поручні, сидіння тощо) не рідше ніж раз на 2 години; періодичне провітрювання; дезінфекція приміщень після завершення голосування й підрахунку голосів.

Оскільки більшість виборчих дільниць розташована в закладах освіти, у школах встановлено канікули з 19 по 30 жовтня, заклади професійної, фахової передвищої та вищої  освіти з 15 жовтня по 15 листопада переходять на  дистанційну форму навчання. Також вживаються заходи з безпеки дітей окремо по кожному дошкільному закладу, де є виборчі дільниці.  

 

Бережіть своє здоров’я!

 

Прийдіть на виборчі дільниці й скористайтеся своїм правом голосу!

16 жовтня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради