Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«Відчувається комплексний підхід і системна робота», - європейські експерти про розвиток спорту в Кривому Розі

Створено: 2019-10-16 14:00:58Оновлено: 2019-10-16 14:02:45

До Кривого Рогу завітали європейські експерти Асоціації Європейських столиць і міст спорту. Три дні іноземна делегація знайомилася зі спортивною інфраструктурою міста. Кривий Ріг презентував спортивну програму, проекти та діючі об'єкти.

«Ми вдячні за гостинний прийом та детальну презентацією спортивної інфраструктури Кривого Рогу. Програма насичена, ми оглянули спортивні заклади, ознайомилися з проектами, прийняли участь у тренуваннях та показових виступах. Відчувається комплексний підхід і системна робота, аби кожен криворіжець мав можливість тренуватися, включаючи й людей з обмеженими фізичними можливостями», - сказав Уго Алонсо, генеральний секретар ACES Europe.

«Ми побачили, що у Кривому Розі діти, підлітки та дорослі – всі  мають можливість займатися улюбленими видами спорту, фізичною культурою. Тому, вважаю, що Кривий Ріг гідний звання «Європейського міста спорту 2020», - сказала Марі Кобаладзе, делегат ACES Georgia.

У перший день візиту представники Асоціації Європейських столиць і міст спорту оглянули об'єкти спортивної інфраструктури Кривого Рогу та прийняли участь у стартах велопробігу та другого напівмарафону «Сталевий забіг», які були присвячені Дню захисника України та Дню Українського козацтва.

В рамках візиту іноземні гості завітали до Льодової арени, запасного футбольного поля зі штучною травою стадіону «Металург» ДЮСШ №1, спортивного клубу «КБ-75», шахового клубу ДЮСШ№3, басейну ДЮСШ №2, поспілкувалися з вихованцями спортивних клубів,  професійними спортсменами та тренерами.

Міський голова Юрій Вілкул презентував європейцям спортивні здобутки міста та поділився найближчими планами щодо розвитку фізичної культури і спорту в місті. «Кривий Ріг є кандидатом на звання Європейського міста спорту 2020 і ми робимо все для того, щоб підтримати спортивні заклади міста і спортсменів, як тих, хто робить перші кроки так і тих, хто вже підкорив вершини спортивного Олімпу і прагне до нових перемог. У цьому році ми прийняли розширену міську Програму з розвитку фізичної культури і спорту до 2023 року. Яка дасть можливість більш якісно підходити до розвитку спорту в місті та відкриє нові можливості для спортсменів і їх тренерів»,- зазначив Юрій Вілкул.

Європейські експерти ознайомились з проектами будівництва універсального спортивного комплексу і поля для гри в регбі ДЮСШ №10 та оглянули хід ремонтних робіт 50 метрового басейну ДЮСШ№1. Також, європейські експерти прийняли участь у церемонії вручення щорічної стипендії провідним спортсменам та тренерам Кривого Рогу, премії «Золотий боєць».

16 жовтня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради