Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЕКО-ВІКЕНД

Створено: 2023-08-16 16:21:40Оновлено: 2023-08-16 16:25:44

19 серпня 2023 року за ініціативи КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» та за організаційної підтримки виконкому Криворізької міської ради вдруге цього року відбудеться екологічний захід "ЕКО-ВІКЕНД 2023. Гранітний кар'єр на Зарічному".

Запрошуємо всіх небайдужих мешканців та гостей міста долучитись до ЕКО-ВІКЕНДу.

Головний меседж заходу: "Гарно прибираємо - активно відпочиваємо!"

"ЕКО-ВІКЕНД 2023. Гранітний кар'єр на Зарічному"– це суспільно-корисний захід, що сприяє пробудженню  екологічної свідомості та відповідальності мешканців міста за стан природних територій, які водночас є туристично привабливими локаціями Кривого Рогу.

Партнери заходу - Громадська спілка "Зелений Центр Метінвест" забезпечать учасників заходу усім необхідним інвентарем, пакетами для сміття та рукавичками, організатори подбають про питну воду та заходи безпеки.

Для учасників ЕКО-ВІКЕНДу підготовлено насичену Програму, яка поєднує в собі елементи фізичного та психологічного відновлення. Кожен присутній зможе обрати для себе розваги до душі:

- пішохідна екскурсія;                                

- йога;

- скетчинг (малювання);

- туристичний квест;

- вікторина з подарунками;

- фотосушка та багато чого іншого.

Місце проведення: затоплений гранітний кар'єр на Зарічному, Покровський район (геолокація - https://goo.gl/maps/r1SmnYLhwfmS9WBA8, Plus Code – XFR7+22).

Час проведення: з 10:00 год.

Місце та час збору учасників (волонтерів): Зупинка громадського транспорту "Вулиця Гранітна" (у напрямку мікрорайону Зарічний) о 9:00-9:15. 

Гугл реєстрація на захід за посиланням: https://forms.gle/RUsWLAxvon16m9VXA

Буде доречнимзручне взуття та одяг по погоді, вода, перекус, капелюх або хустинку від сонця,  карімат (покривало) та гарний настрій!


Додаткову інформацію стосовно заходу можна отримати за телефоном:

+38 (097) 9404748 – Ганна Літвінчук (начальник відділу розвитку туризму КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу").

Інформаційна довідка локації:

Затоплений Заріченський кар'єр, розташований у 700 метрах від мікрорайону 7-Зарічний.

Площа кар'єру - 19,4 га.

Глибина кар'єру - 95 м.

Глибина озера - близько 50 м.

З 50-х до 2000 р. у кар'єрі добували граніти. У зв'язку з вичерпаністю ресурсів, поступово, підземні води почали затоплювати чашу кар'єру – так сформувалося нове техногенне озеро.

З початком його формування, це місце стало популярним для відвідування та відпочинку місцевих жителів та гостей міста.

Поряд з кар'єром розташований відвал з народною назвою "Біла Гора", що утворений з розкривних порід кар'єру. Навкруги кар'єру та гори є багато стежок для пішохідних та велопрогулянок, мотокросу, екскурсій, фотосесій та різних івентів.

16 серпня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради